Deel | .
 

 Zephon Hayes

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Gast
GastPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Zephon Hayes   vr jun 28, 2013 1:01 am


ZEPHON HAYES
NAME
Taehyun Jeon
ALIAS
Zephon Hayes
AGE
20
ORIENTATION
Bisexual
KIND
Student
FAMILY
†Kunwoo Min (father)
†Yeeun Min (mother)

PLAYER
Celeste
PERSONALITY
Zephon is geen gemakkelijk persoon in de omgang. Hij heeft een vrij kort lontje en komt zeer fel of zelfs gewelddadig uit de hoek wanneer hij aanstoot neemt aan iets of iemand. Hij is koppig maar ongeduldig en zal niet afmaken waar hij aan begint als het ernaar uitziet dat het lang duurt voor hij resultaat boekt of het niet in één keer lukt. Hij is rancuneus en zal dus zelden of nooit vergeten wanneer iemand hem gekrenkt heeft of onrecht heeft aangedaan; de persoon in kwestie kan vrijwel altijd rekenen op een of andere wraakactie. Daarentegen is Zephon erg beschermend en haast bezitterig naar mensen die zichzelf in zijn ogen als een goede vriend bewezen hebben; voor deze mensen zal hij door het vuur gaan. Hij zal hen echter nooit letterlijk zeggen hoeveel ze voor hem betekenen. Hij vindt het namelijk vreselijk om over zijn gevoelens te praten en doet liever of hij die niet heeft. In plaats daarvan zal hij zijn vrienden plagen of zelfs pesten, maar diegenen die hem goed kennen zien het verschil dus zijn vriendschappelijke plagerijtjes en zijn gemeende, geïrriteerde opmerkingen naar andere mensen toe.

HISTORY
Twintig jaar geleden werd er in Mungyeong, Zuid-Korea, een baby geboren bij een echtpaar dat al jaren heel graag kinderen wilde, maar al aan de oudere kant was en dacht dat ze geen kinderen meer zouden krijgen. Toen de kleine Zephon, toentertijd nog Taehyun, geboren werd, waren ze dan ook in de wolken. Taehyun kreeg als baby alle aandacht en was maar zelden alleen; zijn moeder werkte niet en zijn vader, die werkte als dierenarts, zorgde ervoor dat hij 's avonds altijd tijd had voor Taehyun. Baby Taehyun lachte veel en huilde haast nooit wanneer hij een of beide ouders in zijn blikveld had. Hij was in alle opzichten de baby die het echtpaar altijd al had gewild, en ze waren vastbesloten hem daar zoveel mogelijk voor te bedanken.

Zephon kan zich niets van zijn ouders herinneren, wat komt doordat zijn ouders stierven toen hij één jaar oud was. Zijn vader en enkele collega's hadden een groot aantal dieren moeten onderzoeken die leden aan de vogelgriep; door stom ongeluk werd Taehyun's vader besmet, en nam hij de ziekte mee naar huis. Zijn vrouw raakte ook geïnfecteerd, net als Taehyun zelf. Zijn ouders, die beiden geen geweldig gezond gestel hadden, werden opgenomen in het ziekenhuis en bezweken al snel aan de ziekte. Er werd gevreesd voor Taehyun's leven, omdat hij als éénjarige erg kwetsbaar was, en het zag ernaar uit dat ook hij zou overlijden aan de ziekte, maar plotseling verbeterde zijn toestand en kwam hij erboven op. Zodra er werd vastgesteld dat hij weer helemaal de oude was, werd hij naar een weeshuis gebracht: zijn ouders hadden geen naaste familie die in de gelegenheid was om voor een baby te zorgen.

Taehyun groeide voornamelijk op in het weeshuis, waar hij ronduit slecht in de groep lag. Hij herinnerde zich niets van zijn ouders, maar het leek alsof zijn onderbewustzijn dat wel deed, want na hun dood werd hij een erg lastig kind dat vaak driftbuien had en veel dingen vernielde in zijn woede. De meeste kinderen bleven ver bij hem uit de buurt en liepen het liefst met een grote boog om hem heen wanneer dat kon, op één meisje na. Min Hee was zelf vrij populair, maar desondanks erg aardig, en ze nam het vaak voor Taehyun op, waardoor Taehyun haar in ieder geval anders behandelde dan de rest. Omdat Min Hee zo netjes en lief was, werd ze echter al kort na haar binnenkomst geadopteerd, waardoor Taehyun weer alleen was en gemeden werd door de rest van het weeshuis. Taehyun zelf werd ook wel in pleeggezinnen opgenomen, meerder malen, zelfs, maar vanwege zijn driftbuien en omdat hij niets deed wat hij niet zelf ook wilde en daardoor slecht luisterde, gaven pleegouders het al snel op en kwam hij weer in het weeshuis terecht.

Op zijn elfde werd hij geadopteerd door een echtpaar uit Amerika, dat al vaker met lastige kinderen gewerkt had. Het kon Taehyun weinig schelen of hij in Korea opgroeide of in Amerika, dus nam het echtpaar hem mee. Taehyun hield het bij hen het langste uit: drie jaar woonde hij bij het echtpaar in Amerika. De reden dat hij uiteindelijk ook hier weggestuurd werd was niet vanwege zijn driftbuien, die de man en vrouw verbazigwekkend goed onder controle wisten te houden, maar omdat zijn linkerarm op zijn veertiende plots begon te veranderen. Hij werd roder van kleur en begon haast klauwachtige trekken te krijgen. De dokter waar zijn pleegouders hem mee naartoe namen, had er geen idee van wat het was; verdere tests in het ziekenhuis wezen ook niets uit, dus kreeg Taehyun de opdracht het in de gaten te blijven houden en terug te komen wanneer het erger werd of op enige manier veranderde.

Al snel was dit het geval. Taehyun kwam er, bij toeval, achter dat zijn hand in staat was energie te absorberen. Dit gebeurde tijdens een ruzie met zijn pleegvader; uit woede sloeg Taehyun een brandende lamp omver. Al vlug begon zijn hand erg warm te worden en te gloeien; toen hij hem op de bank legde, brandde hij er een gat in, waarna zijn hand weer afkoelde. Zijn pleegouders waren, uiteraard, erg geschrokken en namen hem mee terug naar het ziekenhuis, maar er kon geen verklaring voor worden gevonden. Intussen bleven dergelijke incidenten voorkomen; Taehyun absorbeerde energie en liet het geschrokken, op de meest onhandige momenten, weer los. Uiteindelijk werd zijn pleegmoeder zo bang voor hem en begon zijn pleegvader haast zo van hem te walkgen dat hij weer terug naar een weeshuis gebracht werd. Tot in zijn binnenste gekrenkt door deze actie, veranderde hij zijn naam in Zephon Hayes. Hij bleef nog twee jaar in het weeshuis, gedurende welke tijd hij zijn hand aan niemand liet zien. Op zijn zestiende vond er dan toch een incident plaats, waarna de leiding hem aanmeldde bij Royal Academy.

POWER
Kinetic absorption - Zephon kan energie absorberen en weer vrijlaten op het moment dat hij dat wil. Dit kan hij echter niet met zijn gehele lichaam; enkel met zijn linkerhand, die er daardoor ook anders uitziet dan zijn rechterhand. Wanneer zijn linkerhand niet bedekt is, heeft Zephon vrijwel geen controle over het absorberen van energie. Zo kan hij de warmte van een gloeilamp absorberen als hij er te dicht bij in de buurt komt. Over het loslaten van energie heeft hij iets meer controle, maar hij kan de energie niet te lang vasthouden, anders krijgt hij ongelofelijke last van zijn arm. Meestal draagt hij een lange, leren handschoen over zijn hand en arm om het effect zoveel mogelijk teniet te doen.

TRIVIA
» Hij luistert totaal niet meer naar de naam Taehyun, maar er is dan ook niemand meer die weet dat dit zijn echte naam is.
» Zijn voornaam, Zephon, is eigenlijk de naam van een engel die de opdracht kreeg naar Satan te zoeken na diens val. Zephon heeft de naam zelf uitgekozen na het verblijf bij zijn laatste pleeggezin.
» Zijn achternaam heeft hij ook zelf uitgekozen; deze heeft hij gekopiëerd van Peter Hayes, de gitarist van Black Rebel Motorcycle Club, een Amerikaanse rock-band.
» Zephon houdt erg van muziek, voornamelijk rock en heavy metal, en zal zelden of nooit gezien worden zonder een koptelefoon op zijn oren of in ieder geval rond zijn nek. Muziek luisteren is dan ook een van zijn weinige hobby's, omdat hij voor weinig anders geduld heeft.
» Zephon schaamt zich tot op zekere hoogte voor zijn linkerhand, die roder van kleur is en een ruwere textuur heeft dan zijn gewone huid. Daarom verbergt hij hem meestal met de handschoen.
» Hij vloekt veel en graag, zowel omdat hij snel gefrustreerd is als omdat het haast automatisme is geworden.

HANNAH @ ATF!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: Zephon Hayes   vr jun 28, 2013 12:41 pm

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Zephon Hayes

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Cambrigde University :: Accepted-