Deel | .
 

 Music isn't just entertainment, it's a lifestyle

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 6:01 pm

Rustig gingen haar vingers over de snaren van de gitaar die geplaatst was op haar knie. Het was een bekend en kalmerend gevoel, maar tegelijkertijd zo vreemd en raar. Misschien was het deze plek, of het feit dat deze gitaar zo anders was dan de hare? Alexx wist het niet, en eerlijk gezegd kon het haar even niets schelen. Het was wat later in de dag en ze kon eindelijk weer eens wat met muziek doen. Alexandra was daarstraks nog rond aan het stappen in de gangen, op verkenning zodat ze minder moeite zou hebben wanneer haar lessen begonnen. Gelukkig had ze een fotografisch geheugen, dus veel moeite moest ze niet doen om haar weg te leren kennen. Of ten minste was het op dit vlak handig om een fotografisch geheugen te hebben, nu moest ze alleen maar door het gebouw stappen om de weg te kennen. En dat was dan ook precies wat ze aan het doen was tot ze een open deur vond. Het was raar sinds alle andere deuren dicht waren omdat het zaterdag was, niemand die hier nu zou zijn. En het lokaal zelf was ook leeg. Ze was van plan geweest om gewoon verder te stappen toen iets haar blik naar zich toe trok, een gitaar. Het was nieuw, en veel mooier dan haar eigen. Niet versleten en mooi onderhouden. Dat was het moment dat haar gedachten verdwenen. Ze had al zo lang niet gespeeld, eerst al dat gedoe met verhuizen en toen moest het vliegveld haar gitaar natuurlijk kwijt spelen. Had ze geld gehad voor een nieuwe zou het oke zijn, maar dat had ze niet. Dat is de reden dat ze hier nu zat, met een gitaar en noten die uit het houten ding kwamen. Ze moest gewoon de stress er even af spelen, af zingen.

"I'm criticized but all your bullets ricochet
You shoot me down, but I get up

I'm bulletproof, nothing to lose
Far away, far away
Ricochet, you take your aim
Far away, far away
You shoot me down but I won't fall
I am Titanium
You shoot me down but I won't fall
I am Titanium"


Ze liet zichzelf helemaal opgeslorpt worden door de muziek terwijl ze het met een zacht Australisch accent zong. Haar bruine ogen gingen dicht en al dat ze nog hoorde was de gitaar en haar eigen stem. Het was toch niet alsof er hier iemand binnen zou komen. Het was weekend, zowat iedereen was naar huis, en die wat niet thuis waren waren waarschijnlijk op bed aan het liggen ofzo. En voor de leerkrachten, waarom zouden zij hier nu zijn? Ja ze moesten dingen voorbereiden maar toch, het was mooi weer buiten.

&Andy Scott
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 6:48 pm


Het was altijd vreemd om wakker te worden in een appartement, in plaats van een rommelig studentenkamertje. Zelfs na het afgestudeerd zijn van een paar jaar, moest Andy altijd nog wennen aan de grote ruimte die hij nu ter beschikking had. De rommel had hierbij ook meer oppervlakte om zich om te verspreiden, maar aangezien hij geen wilde aantekeningen meer hoefde te maken en ergo ook minder papier had om rond te laten slingeren, bevonden er zich ook bijna geen losse spullen op de grond. Net toen hij zich nog een keer wilde omdraaien en de deken over zijn hoofd wilde trekken, om het vrolijke ochtendlicht niet te hoeven zijn, hoorde hij het geluid van een mobiel, die op een hard oppervlakte trilde. Andy kneep zijn oogleden op elkaar en kreunde zachtjes, want hij kreeg niet zomaar berichtjes. Nog altijd tegen zijn zin in, draaide hij zich dus om en pakte het vervloekte ding van zijn nachtkastje en las alleen wat er stond op het openingsscherm.
Message 1 minute ago
Je nieuwe instrumenten zijn in het lokaal gedropt
Zonder het door te hebben was hij overeind gekomen. Wacht.. waren die dingen er nou echt aangekomen? Waar hij maanden om had gesmeekt? Oh yes! Oh hij kon niet wachten tot hij de nieuwe gitaren in zijn handen had en kon genieten van een nieuw drumstel. Als die waren besteld dan. In ieder geval had zijn eindeloze gezeur gewerkt. Like always.
Haastig had hij zich omgekleed, een douche genomen (niet in die volgorde) en had even achter zijn piano gezeten om zich even af te leiden, want om nou zo vroeg naar de school te gaan was een beetje.. vreemd. Zeker omdat hij een liefhebber was van het weekend en meestal pas maandagochtend, soms met een zonnebril soms niet, op de campus verscheen en niets van zich liet horen de eerste paar uur. Nu maakte hij daar een uitzondering voor, ja.
Ver woonde hij niet van Cambridge af, lopend zou hij dagelijks thuis kunnen lunchen, maar sommige leerlingen wilden tien minuten van tevoren al in het lokaal zitten, dus werd hem dat niet toegezegd. Zijn lokaal was al geopend, waarschijnlijk om de instrumenten te droppen. Wat hij niet had verwacht was echter dat er al iemand was. Hij hoorde iemand spelen op een gitaar, vervolgd door gezang. Een glimlach verscheen op zijn gezicht en met zijn rinkelende bos sleutels stapte hij het lokaal in. “Ik had echt niet verwacht dat iemand anders behalve ik zijn weekend zou onderbreken voor die instrumenten.” Merkte hij tevreden op en stapte het lokaal binnen. Hij kon de geur van net uitgepakte spullen al bijna ruiken. “Is dat toevallig..” Hij fronste en bekeek de gitaar die ze op haar schoot had. “oh, je hebt al een nieuwe gevonden, zeg.” Ja, een extra gitaar kon nooit kwaad, dat was natuurlijk een van de meer geliefde instrumenten in de les.
“Volgens mij heb ik je nog nooit in mijn les gehad, toch?” Oh wat zou het een afgang zijn als hij een student vergeten zou zijn.
tag: Miss. Er.. yeah | words: 507

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 7:35 pm

Alles was zo vredig, perfect zelfs. Even waren er geen zorgen over school, over anderen mensen. Even was het zij alleen, zij en de muziek die door het lokaal galmde. Maar natuurlijk, all good thins must comme to an end. En dat is hoe Alexx zichzelf ineens onderbroken vond door een andere stem. Ze was net klaar geweest om verder te gaan zingen, maar haar woorden slikte ze weer in en haar handen stopten met spelen, zo abrupt dat de eerst zuivere noot een valse klank aannam. Direct plaatste ze haar handen weer op de snaren, dit keer echter om de gitaar direct stil te krijgen in de plaats van te spelen. Terwijl deze actie ondervond gingen haar bruine ogen en draaide haar hoofd vliegensvlug naar de nieuwe stem. Nou, blijkbaar had ze het fout, want daar stond ineens een man in het lokaal. Waarschijnlijk een leerkracht, iets dat Alexx later zal ontdekken dat waar was. Laar voor nu was ze gewoon stil, nog steeds wat geschrokken van de man die ineens verschenen was. Daarnaast was ze bang wat hij allemaal gehoord had, of hij boos zou worden dat ze in dit lokaal aan het spelen was. Maar voor zover leek de man geen kwade bedoelingen hebben, maar je weet nooit met mensen. De eerste impressies kunnen altijd fout zijn. "Euhm, yeah...no i arrived yesterday, sir. So, yeah...." Zei ze stilletjes terwijl ze haar lichaam wat meer naar de man toedraaide. Hopelijk zou hij haar niet raar vinden omdat ze midden in het jaar op de universiteit kwam. Want ja, als de eerste leerkracht die je tegenkomt je direct raar vind, nou dat zal iets zijn. En al zeker sinds ze waarschijnlijk erg veel les van hem ging krijgen sinds muziek een erg groot deel is van haar studie. Ze vroeg zich eigenlijk wel af of deze man vertelt zou zijn over haar. Over de zogezegde protégé in muziek en haar hoge iQ en scholarship en bla bla bla. Misschien was het beter als hij het niet wist? Alexx wist het niet echt.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 10:09 pm


Het moment dat hij binnen gekomen was, stopte de muziek en omdat het zijn vak was, kromp hij even in een bij de toon die als laatste gespeeld werd. Hopelijk was dat een schrikreactie, anders moest hij nog wel wat tijd besteden aan deze leerling. Maar nee, ze had zojuist heel goed gespeeld, dan kon het alleen dat eerste zijn. Eerst werd hij een hele tijd zwijgend aangekeken en Andy toverde een frons op zijn gelaat. Uh, ja, zo werd hij eigenlijk nooit begroet. "Euhm, yeah...no i arrived yesterday, sir. So, yeah...." Zei ze en hij kon haar zachte stem gelukkig wel horen, omdat het geluid van de gitaar was gestopt door haar handen. Ah. De nieuwe leerling, eentje die vreemd genoeg halverwege het jaar was ingesprongen. Andy knikte en nam plaats op een van de tafels, een paar meter verwijderd van haar. “Dat doet me ergens wel een belletje rinkelen,” Murmelde hij nadenkend en krabde op zijn achterhoofd. “maar een naam komt me niet echt te binnen schieten.” Bekende hij. Ze leek hem een beetje dat verlegen type, maar ze had wel talent. Talent dat hij wat meer naar buiten moest halen, zodat ze het wat zelfverzekerder naar buiten bracht. Nu was ze gestopt, midden in een lied, wanneer ze deze school zou verlaten moest ze juist harder en overtuigender doorspelen. Dat was nu zijn doel.
“Ik ben trouwens Andy Scott, je muziekleraar.” Stelde hij zichzelf zelfverzekerd voor. “Hoe ben je eigenlijk op deze school beland?” Ja, nu ze toch in zijn lokaal was ‘geslopen’ en blijkbaar interesse toonde voor muziek, mocht hij toch wel een beetje nieuwsgierig zijn?
tag: Miss. Er.. yeah | words: 271

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 10:24 pm

Ondertussen was haar blik weer naar de gitaar gegaan terwijl haar vingers zachtjes langs de snaren gingen. Niet hard genoeg om een klank te produceren maar wel zodat ze de textuur van de snaren kon voelen, vooral de metalen. Pas toen het geluid van voetstappen haar oren bereikte keek ze op om te zien wat er gebeurde. En blijkbaar had de man zich op een tafel niet ver van haar vandaan geplaatst. En blijkbaar wist hij niet wie ze was, of ten minste niet precies. Dus besloot Alexx zich maar voor te stellen, en al zeker toen de man zichzelf voorstelde. En blijkbaar had ze gelijk gehad, hij was de muzek leerkracht. "Mah name is Alexandra McClain, sir. De nerveusheid deed haar Australisch accent wat meer omhoog komen, iets waar ze eerlijk gezegd niet al te blij over was. "And i got here because i was offered a scholarship on performing arts, more specific music." Alexx wist dat ze niet zo specifiek was maar ja, could you blame her? Alweer ging haar blik weg van de man. Dit keer keek ze rond in het lokaal, kijkend welke van deze instrumenten ze kon bespelen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 10:42 pm


Iemand aankijken bleek niet echt haar ding te zijn, maar Andy zocht de schuld niet bij zichzelf. Ze was gewoon zo’n verlegen typetje, iets wat prima kon. Als ze die verlegenheid maar niet de overhand liet nemen en haar talent deed verbergen, dan bleek er niet echt plek te zijn hier. "Mah name is Alexandra McClain, sir.” Het werd ook meteen duidelijk waar ze vandaan kwam en hij kon er niets aan doen dan te glimlachen, door haar eigen reactie op het accent. Maar ja, die naam kwam hem bekend voor, want die stond natuurlijk ingeschreven voor zijn lessen. Die zou hij waarschijnlijk wel een keer over de vloer krijgen, dan natuurlijk binnen de schooltijden. "And i got here because i was offered a scholarship on performing arts, more specific music." Hij knikte op de omschrijving, eindelijk wat duidelijkheid. Van de meeste leerlingen hier had hij meestal geen idee, alleen heel af en toe, als het kinderen waren van zeer belangrijke mensen, leek hij ze wel te herkennen. Meestal was dit niet het geval, maar rondsnuffelen in persoonlijke documenten deed hij niet. Geen zin en dat was privé. “Dan ben ik bang dat je heel veel aan me vast gaat zitten.” Was zijn geglimlachte antwoord. “Maar goed, vertel eens, waar vind je dat je het beste in bent?” Dan kon hij deze kans maar beter gebruiken om haar beter te leren kennen, niet waar?
tag: Miss. McClain | words: 234

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 11:01 pm

Wat onzeker, maar wel met een nonchalante touch haalde ze haar schouders op. Ja als hij de muziekleerkracht was dan zal ze wel veel van hem zien, en hij ook van haar. Iets dat wel oké was, zolang deze man net zo cool bleef als dat 'ie nu was. Vertrouwen had hij niet, maar hij was wel cool. Zijn vraag deed haar echter wel nadenken. "Oh, i don't know sir. Ah kan play some flute, guitar, piano, trompet, drums, the violin, i sing some.... Mah mother was a singer and and musician so when i was younger she would teach meh quite a few instruments and i would pick it up quite easily and yeah... Wat onzeker haalde Alexx haar handen door haar haren, of ten minste de haren die niet in haar losse, lange, schuine vlecht zaten. " So yeah, i don't realy know what i'm the best in..."
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 11:27 pm


Hm, iets aan haar houding deed hem wel tegen de haren instrijken, maar omdat ze nieuw was, vergaf hij dat haar. Ze mocht ook weer niet te nonchalant worden, ook al had je zoveel talent in je mars, het was hard werken in die business. Hij kon het weten, hij had zich er ooit in gewaagd en met moeite was hij er weer uitgeklommen, met de nodige gevolgen helaas. "Oh, i don't know sir. Ah kan play some flute, guitar, piano, trompet, drums, the violin, i sing some.... Mah mother was a singer and and musician so when i was younger she would teach meh quite a few instruments and i would pick it up quite easily and yeah...” Het was een zeker indrukwekkend lijstje, maar zolang hij het nog niet in de praktijk had gezien, was het nog niets. Helaas leek het meisje ook zo’n houding te hebben tegenover haar kunnen, want heel erg zeker leek ze niet van haar zaak. Zonde. " So yeah, i don't realy know what i'm the best in..."
Hij knikte hierop. “Nou, aangezien je die gitaar als eerste hebt gepakt, nemen we dat maar als je main instrument.” Ze had ook door kunnen zoeken en de overige instrumenten kunnen vinden, maar het was de gitaar geworden. “Wat zou je hier willen bereiken, wat wil je hier leren?” Vroeg hij, dan kon hij iets van een plan uitstippelen voor haar.
“Je was net iets aan het spelen, zou je verder willen gaan?” Als hij iets zou horen, zonder dat ze zou schrikken van een plotselinge binnenkomst, kon hij schatten hoe goed ze het instrument beheerste. Ook had ze gezongen, iets wat meestal apart werd gedaan van het bespelen van een instrument. Hm.
tag: Miss. McClain | words: 288

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   zo jun 14, 2015 11:50 pm

Okay, gitaar werd haar hoofdinstrument, leuk. Ze heeft altijd al van de gitaar gehouden. Niet door de populariteit ervan, of omdat ze in zo veel kleuren en met zo veel versieringen te vinden waren. Nee het was het feit dat je bijna elk soort muziek op een gitaar kon spelen. Zo veel emoties en zo veel plezier. Dus gitaar als hoofdinstrument was zeker cool. En sinds ze zelf geen gitaar meer had was het ook lekker handig want op deze manier kon ze lekker nog gitaar spelen ondanks dat ze er zelf geen meer had. En sinds ze niet wist wat de reels waren over het bespelen van instrumenten in je vrije tijd wist ze niet hoe vaak ze haar andere skills verder kon ontwikkelen, dus ja. De volgende vraag was echter wat moeilijker om te beantwoorden en het koste haar dan ook wat tijd om een antwoord te bedenken. "I would like to get confidence in what ah do. Besides that i find that when i do something wrong ah stop, and that's something that i shouldn't do but can't help doing. Besides that i would just like to improve on every aspect that there is and learn about all the others styles and find mah own." Het kwam er allemaal wat twijfelend uit en Alexx voelde zich direct stom over wat ze had gezegd. Misschien was dit wel een slecht antwoord? Nou ja, veel tijd om te piekeren had ze niet want al snel werd ze gevraagd om verder te doen. Onzeker slikte ze en keek even van de gitaar naar de man en terug. "Euhm...allright." Met licht trillende handen plaatste ze de gitaar weer goed en liet ze haar vingertoppen naar de plekken gaan waar ze moesten zijn. Maar met deze trillende handen kon ze niet spelen, dus sloot Alexandra haar ogen en haalde ze even diep adem om rustig te worden. Zonder haar ogen open te doen begon ze weer zachtjes op de gitaar te spelen. Het was onzekerder dan eerst, maar wel zuiver. Uiteindelijk kwam er ook een beetje neuriën tevoorschijn terwijl ze even op zoek was naar het moment saar ze eerder gestopt was. Nog één diepe ademhaling en ze begon weer.

"Cut me down,
But it's you who had offered to fall
Ghost town, haunted love
Raise you voice, sticks and stones may break my bones
I'm talking loud not saying much

I'm bulletproof, nothing to lose
Far away, far away
Ricochet, you take your aim
Far away, far away
You shoot me down but I won't fall
I am Titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
I am titanium
I am titanium"


Ze was zacht en onzeker begonnen, zuiver maar zacht. Maar te dieper ze in de muziek kwam hoe losser ze werd. En tegen het refrein aan ging het al beter, niet super luid maar de uithalen waren er en haar emoties waren weer samengekomen met de tekst. Een paar van haar emoties lagen nu op tafel, vrij om te zien zonder een masker om ze te ververgen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 4:59 pm


Ze leek het wel eens te zijn met zijn beslissing, want hij zag geen frons op haar gelaat verschijnen. Dan was zijn keuze toch goed gevallen, dat, of ze hield zich maar stil, om niet tegen hem in te gaan? Het zou kunnen, want ze had nog niet echt veel van zich laten blijken, helaas. Dat kwam nog wel en studenten gebruikten vaak meerdere instrumenten, dus daar kon ze ook gebruik van maken. "I would like to get confidence in what ah do. Besides that i find that when i do something wrong ah stop, and that's something that i shouldn't do but can't help doing. Besides that i would just like to improve on every aspect that there is and learn about all the others styles and find mah own." Bij deze woorden glimlachte Andy. Ja, dat had hij ook al voorgenomen voor zichzelf. “Dat klinkt als een heel mooi doel.” Al leek de leerling er nog niet honderd procent zeker over te zijn. Nu had ze het gezegd, er vanaf kwam ze niet zo snel meer, zeker niet bij hem.
Ze vond het niet meteen een geweldig idee om weer verder te gaan, want heel zelfverzekerd begon het niet. Andy bleef netjes op zijn plek zitten, zijn handen op zijn schoot gevouwen en liet zijn benen wat op en neer zwaaien. Het duurde een moment totdat ze zichzelf tot rust had gebaard en de muziek weer klonk. Het begon zonder zang, maar uiteindelijk ging het van een zacht geneurie naar een stem, die ook een kleine opbouw nodig had.
“Oké, oké, dat was genoeg.” Niet dat het slecht was, nee dat zeker niet, ze had die beurs verdiend ook, maar ze hoefde niet per se verder te gaan. “Het klinkt allemaal heel goed, zeker voor het begin van je schoolcarrière hier. Je hebt gelijk, dat je misschien wat zorgen van je schouders moet laten vallen.” Ja, dan hoefde ze geen opbouw te gebruiken, die een ongeduldig publiek misschien vervelend zouden kunnen maken. “Ik vond het in ieder geval heel mooi, hoe je gebruik maakte van je eigen emoties, klopt dat?”
tag: Miss. McClain | words: 352

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 5:14 pm

Bij zijn woorden stopte ze meteen en slikte ze net als daarnet de woorden weer in. Alexx wist niet wat er was. Was ze slecht geweest? Was het vals? Misschien vond hij dat ze haar plekje hier niet verdiende? Toch hield ze zich stil toen de man voor haar weer sprak. De woorden waren oké, er waren zelfs complimenten in, iets dat ze helemaal niet had verwacht. Toch hield ze haar blik die ondertussen op de gitaar gevallen was naar beneden. Dingen van haar schouders laten, aha hoe moest ze dat doen? Moest ze alles van haar verleden gewoon laten gaan? Ze kon het niet gewoon laten gaan! Ze wou het laten gaan... Het was gewoon moeilijk, alles was zo moeilijk geweest toen ze jonger was, alles is nog steeds moeilijk. Alexx kon de frons niet tegenhouden die op haar gezicht kwam toen ze aan deze dingen dacht. Alleen de volgende woorden van Mr. Scott bracht haar terug naar het gesprek, al dan met die frons nog steeds lichtjes op haar gezicht. Het was een compliment, een vraag en een opmerking. Eentje dat dicht bij huis kwam. "Euhm...yeah i guess...i guess i had some, things that i can take some emotions from and stuff...yeah." Alweer haalde ze haar schouders op, dit keer dan wel zonder de nonchalante touch, al wist ze niet of dat iets was om blij over te zijn of niet.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 6:17 pm


Nee, aangekeken werd hij nog steeds niet en zelfs als er een glimp op hem geworpen werd, was het niet met een blik die hij normaal kreeg als hij tegen of met iemand sprak. Dat zou een stap moeten zijn die ze zelf zou moeten ondernemen, als eerste, hij kon moeilijk haar van haar verlegenheid afhelpen, dat deden vrienden meestal. "Euhm...yeah i guess...i guess i had some, things that i can take some emotions from and stuff...yeah." Hij had een vraag gesteld over haar lied, beter gezegd, de manier waarop ze het had gezongen. Qua emoties dan. “Dat klinkt wel goed.” Was misschien een wat vreemde opmerkingen, maar muziek raakte mensen vaak beter als de emoties duidelijk in een stem te horen waren. Dan voelden mensen zich wat meer gebonden. Het was meestal beter dan een saaie autotune die alle emoties deed wegsterven. “Weet je wat? Ik geef je nu een kleine opdracht. Ik wil dat je je drie voornaamste emoties opnoemt en elke keer als je er een voelt, dat je dan muziek speelt. Bij de volgende les wil ik je voortgang horen.” Ja! Dat klonk leuk, in zijn oren!
“Heb je tijdens je korte verblijf al vrienden gemaakt?”
tag: Miss. McClain | words: 200

[/quote]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 6:31 pm

Een opdracht, okay, klonk wel makkelijk genoeg. Behalve als je niet veel meer soort emoties voelt dan verdriet en angst. Yep...helemaal niet moeilijk... Toch knikte ze zachtjes terwijl haar blik nu even op de leerkracht bleef hangen. "Euhm, allright....three emotions...euhm, Hier viel ze stil, drie emoties. Wat moest ze nu doen? "euhm..." Dit was zelfs nog moeilijker dan ze dacht en het koste haar erg veel moeite om haar verloren uitdrukking niet te laten zien, eentje dat ze wist dat ze kreeg wanneer iets vreemd en onbekend was. "Friends..?" Daar was iets dat ze niet gewend was. Vrienden...als in iemand vertrouwen? "Nope, don't really have those. I am not really that good at being social and that kind of stuff..." Not to state obvious or anything.... Nope, vrienden hebben was niet echt haar ding voor zover ze wist.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 7:14 pm


Het was meer een opdracht die bedoeld was om te kijken hoe ver ze haar muzikale talent kon gebruiken in verband met andere dingen. Een liedje spelen op een gitaar was leuk, maar het ging hier een stapje verder. "Euhm, allright....three emotions...euhm,” Een verder antwoord kreeg hij nog niet en afwachtend haalde hij een van zijn wenkbrauwen wat omhoog. "euhm..." Verder ging ze niet. Helaas. Maar goed, het hoefde ook niet nu meteen. “Wat voel je nu? Hoe voelde je voor ik binnen kwam? Hoe zou je je voelen als je straks op je kamer zit?” Drie situaties die op zich los van elkaar stonden. Misschien wat het een hulplijn voor haar?
"Friends..?" Aangezien het op zo’n vragende manier werd uitgesproken deed hem al een vermoeden creëren. Het leek op een ‘nee’ uit te lopen. "Nope, don't really have those. I am not really that good at being social and that kind of stuff..." Ah. “Hoeft ook niet, maar het is altijd handig als er problemen voor komen met huiswerk.” Glimlachte hij.
tag: Miss. McClain | words: 172

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 7:47 pm

Hmmm, dat waren goede vragen. Wat voelde ze nu? En hoe zou ze zich later voelen en had ze zich gevoeld? Het enige probleem was, was dat ze niet bepaald positieve dingen kon bedenken. “I felt, nervouse i think, and scarred and sad i guess…ah know, not the best feelings and that kind of stuff.” Alweer keek ze neer, dit keer echter om de gitaar te bekijken terwijl ze nadacht. Het was raar, ze had een fotografisch geheugen, herinnerde zich elk moment dat ze beleefde, alles dat ze had gelezen. Maar andere gevoelens dan verdriet en angst? Nee, die kon ze zich nog amper herinneren. Misschien vroeger toen ze jonger was en samen met haar moeder muziek speelde? Nou ja, hier had ze nog heel even tijd voor, toch? Met ene verbaasde blik in haar ogen keek ze op. Hulp nodig hebben met huiswerk? Alles waren toch gewoon antwoorden, antwoorden die je ergens kon lezen. Normaal was het omgekeerd, gebruikten anderen haar voor antwoorden… Nou ja ze wou niet betweterig overkomen dus probeerde ze maar snel de verbaasde en vragende blik van haar gezicht af te krijgen terwijl ze haar best deed om de gewoonte van haar hoofd een beetje schuin te draaien tegen te gaan. “Okay…”
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 8:28 pm


Ze had natuurlijk wel even de tijd om op een antwoord te komen, voor zijn part mocht ze er nog dagen over nadenken. “I felt, nervouse i think, and scarred and sad i guess…ah know, not the best feelings and that kind of stuff.” Hij knikte als teken dat hij het begrepen had en wreef nadenkend met zijn hand over zijn kin. “Het kan nog steeds wat worden.” Hij kwam overeind, gleed heel simpel van het tafeltje af en ijsbeerde kort door de ruimte. “Nerveus hm? Angstig? Verdrietig? Er zijn genoeg manieren om dat te uiten!” Ja, ja, hij voelde al iets aankomen! Zijn ge-ijsbeer werd onderbroken en hij liep naar het achterste gedeelte van het lokaal, waar hij een van de keyboards oppakte en deze voor de tafel neerzette waar hij zojuist opgezet had. Voor een keer moest hij staan, maar lang zou het niet duren. “Meestal brengt de piano een.. iet wat treurige melodie met zich mee.” Om dit te laten zien, drukte hij een van de toetsen in, een lange tijd, zodat de toon langgerekt en laag bleef. “Lage en langzame tonen zou je kunnen gebruiken. Like this.” Hij kuchte even, zodat hij geen schorre stem zou hebben en bleef voor een moment strak naar de witte toetsen staren, maar begon toen heel rustig te spelen.

“Strip away the flesh and bone
Look beyond the lies you've known
Everybody wants to talk about a freak
No one wants to dig that deep
Let me take you underneath

Baby, better watch your step
Never mind what's on the left
You're gonna see things you might not wanna see
It's still not that easy for me underneath”

Het was kort, maar Andy had zijn stem vol gegooid met van die treurige tonen en de begeleiding was zo langgerekt geweest, dat hij wel een minuut bezig was geweest. Nog even bleef hij kijken naar de toetsen onder zijn vingers, alsof hij een glimp opving van wat vroeger was geweest. Uiteindelijk scheurde hij zijn blik los van de keyboard en keek Alexandra weer aan. “Zo dus. Er bestaat niets als een ‘slechte’ emotie. Op slechte emoties wordt soms de mooiste muziek gemaakt.”
tag: Miss. McClain | words: 362

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Alexandra McClain
avatar
StudentPROFIELNaam : Alexx ll Lex
Aantal berichten : 116
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: I am younger than the others, i am 17
Geslacht: Girl
Liefde: Are you kidding?

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   ma jun 15, 2015 9:54 pm

Stil volgden haar ogen de man terwijl hij heen en weer begon te lopen. Okay, wat was er aan de hand? Nou het was duidelijk dat hij aan het nadenken was, maar wat precies? Zelfs toen hij zei dat haar negatieve gevoelens oké waren bleef ze in de war. Okay, je kon er zeker wat mee doen maar toch, wat? En waarom kreeg ze geen gedoe over die negatieve gevoelens? In het huid waar ze had gewoond, of ten minste het weeshuis waar ze in woonde voordat ze bij een familie gezet was, zou nooit zo reageren op negativiteit. Nee, ze kreeg zelfs gedoe wanneer ze negatief was. Maar deze man wou het juist gebruiken, iets dat leuk was maar ook erg ongewoon voor Alexx. En blijkbaar wou hij het gebruiken met een piano, yay! Alexx hield gewoon van de harmonieën die je met de piano kon maken. Het kon zo mooi en vredig zijn, maar ook verdrietig en andere keren weer blij. Ze dacht heel veel over muziek na, okay? Stil luisterde ze naar de man zijn uitleg, en blijkbaar al vrij snel naar zijn voorbeeld. Hierbij sloot Alexx haar bruine ogen. Het was mooi, de man zijn stem was zeker iets. En al die emoties erin. Het meisje kon niet anders dan zachtjes heen en weer te wiegen met de muziek mee. En zelfs toen mr. Scott klaar was bleven haar ogen nog even dicht, vast in de melodie van net. Pas bij zijn woorden keek ze de man weer aan. "Okay... Twijfelend liet ze een kort knikje zien. Even keek ze neer op de mobiel die in haar broekzak zat. Het duurde een seconde voor het scherm licht gaf, en tot haar verbazing was het al een stuk later. Ze waren toch wel zeker al bijna een uur bezig. Wow, tijd vliegt snel als je je vermaakt, ook al voel je je onzeker en nerveus. "Euhm sir...i think i have to go, i'm gonna memorize the rest of the university so i know my way when classes start. Mompelde ze onzeker terwijl ze stil rechtstond en de gitaar op de plek legde waar ze hem had gevonden. "It was very nice meeting you sir." Onzeker draaide ze zich weer naar de man. Zou ze gewoon mogen gaan?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: Music isn't just entertainment, it's a lifestyle   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Music isn't just entertainment, it's a lifestyle

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Cambrigde University :: C A M B R I G D E - U N I V E R S I T Y :: Cambrigde University :: CLASSROOMS-