Deel | .
 

 Chokehold

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Chokehold   di jun 16, 2015 11:25 pm


Andy sloeg zijn lesboek met een klap dicht en hij zag verschillende hoofden omhoog schieten, sommige geschrokken door het plotselinge geluid, de een omdat deze niet oplette, de ander door het harde geluid, en met een grijns deelde hij mee dat ze eerder mochten vertrekken. De les was sneller verlopen dan hij had verwacht en hij was niet zo’n leraar die leerlingen tot de laatste minuut van het laatste uur liet doorwerken. Vroeger had hij daar zelf ook zo’n hekel aan gehad, dus waarom zou hij dat anderen aandoen? Stoelen werden met schrapende geluiden naar achteren geschoven en een golf van gebabbel brak open in het lokaal. “Het is hier nog steeds geen theekransje, kom op, d’r uit.” Meldde hij met zijn diepe stem en wees op de uitgang van zijn lokaal. Langzaam dreef de grote groep van leerlingen naar de deur, druk pratend. Waarschijnlijk vergaderend over wat ze in het weekend zouden gaan doen. De laatste leerlingen werden uit het lokaal ‘geschopt’, niet letterlijk, maar hij shushte ze wel weg, zodat hij eindelijk alleen achterbleef met een leeg lokaal.
De deur sloot hij en hij stapte door het lege lokaal, schoof nog enkele stoelen terug en nam vervolgens plaats aan de piano die bij zijn bureau stond. Daar was er maar een van in de school en meestal nam hij er zelf plaats achter. Zijn vingers rustten automatisch op de glanzende witte toetsen en hij sloot zijn ogen. Vanzelf begon hij te spelen. De melodie begon vanzelf en langzaam begon hij mee te neuriën met de tonen die de piano voortbracht. Dat neuriën ging over in zacht zingen.

“Staring at the ceiling in the dark
Sheets are in a knot
My heart is like a rock, aye

Pictures flashing by inside my head
I'm hanging by a thread
But I'd do it all again, 'ey

I keep running away, running away
Running away from you
But I can't stand breaking the chains,
Breaking the chains, breaking the chains
It's too good

Cause I know the second you go
Want you to bring it on back, bring it on back
Bring it on back to me
And you know I want your chokehold
Want you to bring it on back, bring it on back
Bring it on back t--”

Zijn stem werd steeds krachtiger en plots had hij door dat de deur tot zijn lokaal open was. Abrupt stopte hij en de piano leek een soort klagend geluid te maken toen zijn vingers zo krachtig op de toetsen drukten. Hij kuchte, maar draaide zich niet om. Zijn blik bleef strak gericht op de toetsen beneden zijn vingers.
tag: Miss. Williams | words: 439

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 12:08 am

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Het weekend zou bijna beginnen. En hoewel haar meeste klasgenote wilde plannen maakte, droomde Clarissa het laatste uur wonderbaarlijk genoeg telkens weg. Vanochtend had ze haar wiskundetoets teruggekregen. Het ding brandde in haar tas, ze voelde het ding zowat naar haar schreeuwen. Toen eindelijk de bel ging sprong ze op, groette haar vriendinnen nog snel en schoot zelfs voor de jongens langs het lokaal uit. Haar handtas stevig in haar handen geklemd terwijl ze door de drukke gangen heen stroomde. Het muzieklokaal bevond zich echter aan de andere kant van de school, dus duurde het wel eventjes voordat ze er was. De bel was ondertussen al gegaan en de lokalen waren leeg. Logisch, wie wilde er op vrijdagmiddag nou langer blijven dan nodig was. Well.. misschien was zij nou net die ene uitzondeling, maar ze deed het niet om te slijmen bij een docent of om betere cijfers te halen. Haar doel was iets heel anders.
Toen ze aankwam bij het desbetreffende lokaal voelde ze dat haar hart sneller klopte dan normaal, iets wat bij haar nooit zomaar gebeurde. Op het moment dat ze de deurknop wilde omdraaiden hoorde ze heldere pianoklanken van de andere kant van de deur komen. Er gleed een korte rilling over haar lichaam, van haar schouders tot de puntjes van haar tenen. De pianoklanken werden niet veel later gevolgd door een stem, een stem die eerst zachter en ingehouden klonk, maar later steeds meer kracht verzamelde. Zonder dat ze het doorhad, had ze langzaam de deur van het lokaal geopend, waarbij ze om het hoekje had gekeken en hem inderdaad zag zitten. Het duurde niet al te lang, want toen leek de man door te hebben dat de deur van zijn lokaal open stond en stopte midden in zijn zin. Eventjes bleef ze stil staan, maar schuifelde uiteindelijk licht blozend naar binnen en sloot de deur. "Ik was niet van plan u midden in uw lied te storen," verontschuldigde ze zich terwijl ze haar tas op een dichtbijzijnd tafeltje neerzette. "Ik wist niet dat u ook zong," merkte ze toen op.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 7:38 am


Hij wist niet zeker hoe hij had gemerkt dat de deur langzaam open was gegaan. Misschien het plotselinge geluid dat van de gang af kwam, dat dat zijn oren bereikt had, of het contrast tussen zijn belichte lokaal en de wat donkere gang? Het had hem in ieder geval op tijd gewaarschuwd, want zijn kaken waren bijna op slot op elkaar gesprongen en zijn blauwe ogen keken recht voor zich uit. Hij wist niet zeker wat hij voelde, misschien een mengeling van schuldgevoel en betraptheid. "Ik was niet van plan u midden in uw lied te storen," Het was een bekende stem die sprak en pas een paar momenten nadat ze die woorden had aangesproken, wierp hij kort een blik op haar. "Het zou fijn zijn als er geklopt werd." Hij probeerde een verwijting zo ver mogelijk uit zijn stem te houden. Ah, hij had een afspraak, dat was hij helemaal vergeten. Clarissa kwam binnen en plaatste haar tas op een tafel en Andy kwam overeind, vanachter de piano.
"Ik wist niet dat u ook zong," Hierbij beet hij kort op zijn lip en keek hij wat afwezig door het lokaal heen. “Soms.” Was zijn antwoord, gemengd met een wat minder vrolijke toon en kort wreef hij met zijn handen over zijn slapen. “Maar, als je hier bent, betekent dat, dat je je wiskunde proefwerk teruggekregen hebt?” Door het hele incident wist hij niet welke gevoelens voor dit geval waren of voor de toets. Wie weet had ze wel een onvoldoende gehaald, maar.. waarom zou ze dan hier zijn?
tag: Miss. Williams | words: 259

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 5:10 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Er werd een korte blik op haar gericht door de man die achter de piano zat. Hij vroeg haar, duidelijk niet bepaald blij dat ze zomaar binnen was komen vallen, voortaan te kloppen. "Sorry," was haar korte antwoord hierop waarna ze voelde dat er nog altijd een lichte blos op haar wangen stond. De man kwam, terwijl dat ze haar tas op een tafeltje neer zette, vanachter de piano vandaan. Hij zong soms, maar ergens kon ze de licht bittere ondertoon wel horen, ze was duidelijk wat ongelegen binnen komen vallen. Wat ongemakkelijk bleef ze staan en keek hoe de man wat over zijn slapen wreef, waarna hij begon over haar wiskunde proefwerk. "Oh.. Uhm.. Ja." Ze draaide zich met haar rug naar hem toe, waarna ze in haar tas begon te rommelen en zocht naar het proefwerk. Hierbij beet ze kort op haar lip, dit was toch moeilijker en ongemakkelijker dan ze had gehad. Na een paar seconden viste ze het blaadje uit haar wiskundeboek en vouwde het open, waarna ze het de man aanreikte. Het was een wat lager cijfer, maar nog wel een voldoende: namelijk een mager zesje. Zo had haar wiskundeleraar het in elk geval genoemd, al was er duidelijk wel een licht trotse toon in de stem van haar docent bespeurd geweest. Normaal gesproken haalde ze de laagste onvoldoendes van de hele klas, dus dit was opeens een verassing. Wat ongemakkelijk bleef ze staan, de man afwachtend aankijkend.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 6:44 pm


Een excuus, dat was wat hij terugkreeg en bijna had hij sarcastisch zijn wenkbrauw opgeheven, maar hij wist deze neiging te onderdrukken. Ze had het niet expres gedaan, het was misschien per ongeluk gebeurd, dat de deur was opengegaan. Dat gebeurde wel vaker, misschien had hij de deur niet goed gesloten. Dat kon het zien. Hij kon niet altijd de schuld op anderen af schuiven. Zijn blik bleef echter wel op de vloer rusten, totdat ze weer sprak. Of ja, spreken, zo kon hij het misschien niet noemen. "Oh.. Uhm.. Ja." Ze draaide zich om en dit gaf Andy wat tijd om zichzelf wat meer te kalmeren. Ze zag er niet teneergeslagen uit, dus waarschijnlijk kreeg hij zo een cijfer in de richting van ‘goed’ naar zich uitgereikt. Dan moest hij haar lesgeven. Dan kon hij niet met een eeuwige frons op zijn gezicht blijven staan.
Toen ze zich omdraaide, had ze een verkreukeld papiertje was en zijn mondhoeken kwamen wat omhoog, omdat haar aantekeningen er bijna precies zo uit hadden gezien. Het werd naar hem uitgereikt en rustig nam hij het aan. Eerst streek hij het nog een beetje glad en zag toen het cijfer op het papier. Het was niet onder de vijf, maar boven de zeven kwam het ook niet. “Hm, oké dan.” Hij reikte haar de toets weer terug, want veel zou hij er nu niet aan hebben. “Laten we dan maar beginnen. Pak maar een keyboard van achterin de klas.” Hij gebaarde naar de paar keyboards die daar in een net rijtje ver achter de tafels stonden.
tag: Miss. Williams | words: 262

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 8:00 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Nadat hij de toets een keertje glad had gestreken en naar het cijfer op het papiertje had gekeken, reikte hij het weer naar haar uit. Toen ze het aannam klonk zijn bevestiging, oké. Haar wat verlegen en ongemakkelijke houding van net leek als sneeuw voor de zon te verdwijnen toen hij meldde dat ze dan maar zouden beginnen, en dat ze een keyboard moest gaan pakken. Ze volgde zijn hand en propte ondertussen het blaadje weer in haar tas, waarna ze enthousiast tussen de tafeltjes door stapte en achterin haar hand op een van de keyboards legde die in het rijtje stond. Voorzichtig, bang om misschien iets te laten vallen en te breken, pakte ze het voorwerp met twee handen op en nam het mee naar voren. Ze plaatste het ding op één van de vrije tafeltjes en keek de man toen vragend aan. Tsja, zo'n instrument had ze nog nooit bespeeld dus zou hij niet meteen van haar moeten verwachten dat ze zomaar iets ermee zou kunnen doen. Dat zouden zijn oren haar waarschijnlijk ook niet in dank afnemen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 9:30 pm


Toen hij weer opkeek leek ze weer een beetje haar oude zelf te zijn, of ja, het meisje wat hij een dag geleden nog had gezien en hoe ze toen was geweest. Nadat hij haar op de keyboards had gewezen, rekte hij zich uit en gaapte kort, omdat hij al sinds acht uur ’s ochtends bezig was geweest met lessen. Eenmaal opgekeken, zag hij dat ze klaar zat en nog geen enkele toets had aangeraakt. Typical. Hij stapte naar haar toe en ging achter haar staan. “Goed, je ziet zwarte en witte toetsen.” Nou, dat was het meest nuttige beetje informatie ooit. “De zwarte toetsen zijn ingedeeld in groepen van twee en drie. Nu begin je altijd in het midden, bij een groepje van twee. Zo..” Hij pakte voorzichtig haar handen en legde deze op de juiste plek. “De duim van je rechterhand ligt nu op de c,” Dus links van een groep twee zwarte toetsen. “Je andere vingers liggen dus op de d, e, f en de g. En waar zou je linkerhand dus op liggen?”
tag: Miss. Williams | words: 177

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 9:49 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Nadat ze een stoel had aangeschoven en voor het keyboard was gaan zitten, liep de man naar haar toe en ging achter haar staan. Ze richtte haar blik op de toetsen, waarvan sommige een zwarte kleur hadden en andere een witte. Bij zijn woorden bestudeerde ze het keyboard aandachtig. Je kon inderdaad zien dat er groepen van drie zwarte en twee zwarte te zien waren. In het midden beginnen, bij een groepje van twee. De man pakte haar handen voorzichtig beet en legde deze op de juiste plek. Kort fronste ze, maar luisterde wel naar wat de hij vertelde. De duim van haar rechterhand lag nu op de c, en haar andere vingers op de d, e, f en g. Dit was moeilijker dan verwacht, moest ze toegeven. Maar daarom was hij hier ook om het haar te leren, daarom zaten ze hier op vrijdag middag na schooltijd. "Uhm.." Eventjes was ze stil. "Duim op g.. andere vingers op de f, e, d en c." Haar handen lagen nu - als het goed was - op de juiste toetsen van het keyboard. Vragend keek ze half over haar schouder heen, want ze had werkelijk geen idee of ze hem nu goed gesnapt had of nu. Het was ook allemaal zo ingewikkeld, het leek wel wiskunde. Alleen dan net wat leuker.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 11:10 pm


Het was natuurlijk wel even wennen, het begin, maar dat had iedereen. Toch, het gitaar spelen kon zijn voordeel al hebben. Ze kon in ieder geval noten lezen en als ze de noten van de piano kende, zou het vinden van de juiste toets in ieder geval wat makkelijker moeten zijn. Het spelen kwam vanzelf wel. "Duim op g.. andere vingers op de f, e, d en c." Andy fronste kort. Hm, misschien had ze toch niet zo goed opgelet tijdens zijn les? Maakte ze het alleen goed met haar gitaarspel? Hij schudde zijn hoofd, toen ze hem vragend aankeek, met een kleine glimlach. “Je pink op de e, dan de f, g, a en b.” Merkte hij rustig op.
“Die zwarte toetsen gebruik je als je een mol of een kruis wilt spelen. Wanneer er een kruis voor een noot staat als je aan bladmuziek toe bent, speel je niet de gewone noot, zoals een c, maar de zwarte toets rechts van die noot. Bij een mol is het de zwarte toets links.” Om het te laten zien toetste hij een willekeurige c in en vervolgens de zwarte toetsen rechts en links.
tag: Miss. Williams | words: 193

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   wo jun 17, 2015 11:55 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Toen ze hem aankeek zag ze dat hij zijn hoofd schudde, waarbij haar hoofd weer een lichte blos kreeg. Het was ook allemaal zo ingewikkeld, en al die lettertjes leken wat haar betrof wat te veel op wiskunde. Het was niet dat ze verwacht had dat alles zo één, twee, drie zou lukken. Maar een kleine teleurstelling was wel dat het nu al fout ging. Kort beet ze op haar lip en staarde naar de toetsen, met een lichte frons op haar voorhoofd. "Oh.." mompelde ze toen wat verslagen. Maar uiteindelijk kwam alles weer naar boven zetten en knikte ze een keertje, dit keer wat meer vastberaden. Hierna kwam zijn uitleg over de zwarte toetsen. Iets wat ze, wonderbaarlijk genoeg, wél snapte. "Oké," zei ze toen als teken dat ze het weer allemaal begreep. Iets wat ze wel al wist was hoe de rest van je handen in een houding moest worden gebracht. Er moest genoeg ruimte onder je vingers zitten zodat je duim er onderdoor kon gaan tijdens het spelen, en door haar handen iets te verleggen lukte dat haar.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   do jun 18, 2015 2:56 pm


Bij een foutje moest ze echter niet opgeven. Dit zou immers nog talloze malen voorkomen in zijn les, als ze daarvoor wilde slagen, dan. Dus, toen ze het andere wel had begrepen nam hij wat afstand van haar en ging zelf achter de piano zitten. Zijn handen legde hij op dezelfde plekken. “We beginnen met het makkelijkste, hiermee leer je de tonen beter kennen.” Toen begon hij met het deuntje: do, re, mi, fa, so, la, ti, doh. “Voor de eerste drie tonen gebruik je alleen je duim, wijsvinger en middelvinger, voor de laatste vijf tonen met je hele hand.” Nogmaals speelde hij het steeds hoger wordende deuntje. “Begin maar bij de c.”
tag: Miss. Williams | words: 113

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   do jun 18, 2015 3:54 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

De koude toetsen van het keyboard voelde zo veel anders dan de dunne, sterke snaren van haar eigen gitaar. Maar ze zou eraan moeten wennen, want ze zou wel vaker achter dit instrument gaan zitten. In haar ooghoek zag ze hoe de man weer plaats nam achter zijn piano en zijn handen vrijwel meteen op de juiste toetsen legde, alsof het automatisch ging en hij het met zijn ogen dicht kon. Kort beet ze op haar lip, maar het hoorde er nou eenmaal bij, het leren. Het volgende zou haar helpen met de tonen beter te kennen, waarna hij een deuntje speelde dat met de toets hoger werd. Solfège. Daar had ze wel van gehoord, ook in zijn lessen natuurlijk. En soms gebruikte ze het op haar gitaar. Bij zijn woorden knikte ze een keertje, terwijl ze het deuntje in haar hoofd nog een keer afspeelde. De man liet het nog een keer horen, waarna hij meldde dat ze moest beginnen bij de c. Voorzichtig gleden haar vingers over de witte toetsen heen terwijl ze het deuntje speelde. Do, re, mi, fa, so, la, ti, doh. En het lukte zowaar nog ook meteen goed. Haar blik liet ze afglijden naar de man, terwijl ze haar vingers weer op de juiste toetsen had geplaatst. Benieuwd was ze nu hoe hij haar ging leren om werkelijk goed te kunnen spelen. Ze had geen idee wat ze moest verwachten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   vr jun 19, 2015 4:39 pm


Het was natuurlijk zonder begeleiding die ze kon zien, maar dan werd ze meteen in het diepe gegooid. Bij meerdere vakken was dit het geval, dus waarom ook niet tijdens een bijles? Ze begon met spelen en hij hoorde bijna exact dezelfde noten die hij had gespeeld. Het verschil lag hem in een keyboard en een echte piano. Andy knikte, met een hint van een glimlach op zijn gezicht. "Probeer het met een lagere variant en een hogere variant." Hij ging niets voordoen. Nu probeerde hij te testen of ze de c op andere plekken zou weten te lokaliseren en vervolgens de juiste acht toetsen af zou kunnen gaan.
tag: Miss. Williams | words: xx

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   vr jun 19, 2015 5:11 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Ze had haar blik voor een kort moment op de man gevestigd, die een keer knikte en iets van een glimlach rond zijn mond liet verschijnen. Hierna richtte ze haar blik weer op de toetsen van het keyboard. Bij zijn volgende opdracht fronste ze heel eventjes. Eventjes wierp ze hem een korte blik toe, maar het zag er niet naar uit dat hij iets voor wilde gaan doen. Haar handen gingen over de witte toetsen en stopten uiteindelijk bij een bepaalde aan de linkerkant, de c als het goed was. Hetzelfde deuntje ontstond inderdaad, maar dan in een lagere versie. Ze telde in haar hoofd de volgende toetsen af en stopte bij een hogere c. Vanuit deze speelde ze het deuntje weer. Uiteindelijk was ze klaar en keek ze de man triomfantelijk aan. Het was duidelijk dat ze snel leerde, want ze had al door hoe de toetsen in elkaar zaten en met een beetje werk kon ze het waarschijnlijk zelfs zonder te tellen doen. In haar hoofd speelde een vraag op, maar deze stopte ze weer weg om die te bewaren voor later.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   vr jun 19, 2015 8:58 pm


De frons was hem niet ontgaan, maar hij had er met een 'I don't care' houding naar gekeken. Het moest, dan kende ze haar noten. Ze begin met spelen, het ging natuurlijk niet meteen vloeiend, maar het klonk wel in dezelfde maat en met de juiste noten. "Juist!" Complimenteerde hij haar. "Onthoud die noten goed, die ga je nog lang nodig hebben." Zo begon iedereen, voordat het in de vingers kroop.
Vervolgens stond hij op, om uit de kast achter de piano bladmuziek te pakken. Hij had ergens vast een mapje verstopt met hele makkelijke muziek en ja hoor..! Daar vond hij het. Het was een dun mapje, omdat niemand ooit om dit soort muziek vroeg. "Nu wil ik dat je dit speelt, een beetje op tempo." Nu moest dat wel kunnen en hij plaatste de bladmuziek op haar keyboard. Het was heel simpel, 'Happy Birthday To You' en als ze niet toondoof was, kon ze de noten bijna meteen raden.
tag: Miss. Williams | words: xx

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   vr jun 19, 2015 10:16 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Ze toverde een glimlach op haar gezicht toen de man haar complimenteerde en kreeg er al meteen meer zin in. Dit was een stuk leuker dan ze had verwacht, om eerlijk te zijn. En stel je voor dat ze over een tijdje van die geweldige melodieën kon spelen, net zoals ze hem daarnet had horen doen. Geïnteresseerd volgde ze zijn bewegingen toen hij opstond en in een kast achter de piano een mapje tevoorschijn haalde. De man plaatste het dunne mapje op haar keyboard, waarna hij meldde dat ze het moest spelen, en dan nog wel op tempo. "Wie is er jarig?" vroeg ze nadat ze haar blik over de eerste noten had laten gaan, duidelijk in een beter humeur dan eerst. Na nog kort naar het blaadje gekeken te hebben legde ze haar vingers, na kort te zoeken, weer in de juiste positie en begon ze de noten te spelen. Het ging best goed, maar nog lang niet zo vloeiend natuurlijk. Het waren in elk geval de juiste noten, misschien op een enkeling net na dan. Het was moeilijk om je te focussen op zowel het blaadje met de noten erop als op de toetsen en waar je je vingers neerzette. Gelukkig stonden vrouwen erom bekend goed te kunnen multitasken, alleen dan zou je net weer zien dat Clarissa zo'n uitzonderingsgeval was. In elk geval, het lukte aardig voor een eerste keer. Niet fantastisch, maar dat had ze zelf ook niet verwacht.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   za jun 20, 2015 7:45 pm


Goed, het was geen liedje waar je kon laten zien dat je geniaal was op de piano, maar om haar meteen het diepe in te gooien? Nee, dat leek hem geen goed idee, ook niet voor zijn arme oren. Ze begon, wel met zelfvertrouwen, en het klonk ook goed voor maar een lesje. Dan zat ze hier toch niet voor niets op school. Andy glimlachte toen ze klaar was. "Dat was goed." Was zijn volgende compliment en hij besloot op een van de tafels achter haar te zitten. "Blader e zelf maar eens door en kies zelf maar iets uit om te oefenen."
Pas nadat hij dat gezegd had, ging zijn blik naar de klok en schrok hij van de tijd. "Oh.. dat wordt waarschijnlijk het laatste wat we voor vandaag kunnen doen."
tag: Miss. Williams | words: xx

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   za jun 20, 2015 9:13 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

Ze kon het niet laten om een brede glimlach rond haar lippen te toveren bij de woorden van de man. "Bedankt," bracht ze uit terwijl ze zijn bewegingen volgde. Als ze straks dit lokaal uitliep, was George opzoeken het eerste wat ze zou doen. Maar wat haar betrof zou ze hier nog uren zitten. Ze was echt het figuur die de tijd totaal vergat en door zou spelen totdat George haar zou bellen waar in hemels naam ze zat. Gelukkig was er iemand anders aanwezig die straks wel graag naar huis zou willen. Toen hij het zei begon ze rustig door het kleine mapje heen te bladeren. Er stond niet iets speciaals in, dus koos ze maar een random liedje waarvan ze geen idee had wat het was. Niet dat het uitmaakte, want ze hoorde bij de eerste paar noten van het deuntje dat dit het laatste voor vandaag was om te doen. Ze maakte het af, waarna ze haar handen van de toetsen afhaalde en zich op haar stoel omdraaide naar de man. "Wanneer is de volgende les?" Ondertussen gleed haar blik naar de klok. "Zo laat al?" klonk haar stem meteen hierna verbaasd. Tijd ging snel als je plezier had.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Andy Scott
avatar
Music teacherPROFIELNaam : Soof
Aantal berichten : 102
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 32 years
Geslacht: Male
Liefde: Underneath the depth of my sin

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   ma jun 22, 2015 4:45 pm


Voor een eerste les was het zeker niet verkeerd, als ze dit soort inzet nou maar had bij de andere lessen, zou het goed komen met haar. Bij het volgende liedje begon het weer, misschien wat stroef aan het begin, maar uiteindelijk herkende hij de melodie wel van het liedje dat ze had uitgekozen. Bij zijn woorden dat het tijd was om er een einde aan te knopen, keek ze verbaasd op. "Wanneer is de volgende les?" Vroeg ze en Andy haalde zijn wenkbrauwen wat op. "Ben ik niet hartstikke vervelend, zo'n extra uur in de week?" Glimlachte hij flauw. "De volgende les is volgende week, denk ik, zolang je maar aan je cijfers blijft werken, anders gaat dit feest mooi niet door!"
tag: Miss. Williams | words: xx

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Clarissa Williams
avatar
StudentPROFIELNaam : Daanz
Aantal berichten : 134
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 21 years
Geslacht: Female
Liefde: My heart's beating faster, I know what I'm after.

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   ma jun 22, 2015 4:59 pm

breathe in, breath out
outfit | andy scott

De man leek wel wat verbaasd te zijn toen ze vroeg wanneer hun volgende les zou zijn. Bij zijn flauwe woorden kon ze het niet laten om een kleine grijns rond haar lippen te toveren, dat terwijl ze zichzelf overeind hees van haar stoel en het mapje bladmuziek van het keyboard af haalde. "Ik vindt het wel leuk, om eerlijk te zijn." Kort keek ze hem aan, maar richtte haar blik toen al snel weer op het mapje dat ze in haar handen had en klapte deze dicht. Ze legde het op de tafel neer en tilde ondertussen het keyboard weer op, waarmee ze naar achteren in de klas liep en het weer netjes terug in de rij zette. Alsof er nooit iemand aan had gezeten. Hun volgende les zou volgende week zijn, als ze maar haar best bleef doen voor haar cijfers. "Aye, sir!" zei ze met een brede glimlach en liep terug naar haar tas. Ze pakte het mapje op en reek het naar hem uit.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoudPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: Chokehold   

Terug naar boven Ga naar beneden
 

Chokehold

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Cambrigde University :: C A M B R I G D E - U N I V E R S I T Y :: Cambrigde University :: CLASSROOMS-