Deel | .
 

 James T. Evermore

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Gast
GastPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: James T. Evermore   zo jun 30, 2013 11:01 pm


JAMES T. EVERMORE
NAME
James Thomas Evermore

NICKNAME
Jaime
AGE
19½
KIND
Student
FAMILY
Mother:
Jane Evermore
Father:
Enry Santoz
Twin brother: [R.I.P.]
Milo Evermore
Uncle:
Mr. Evermore
Aunt:
Mrs. Evermore

Brother From Another Mother Cousin:
Luke Evermore

ALIAS
Sans
PERSONALITY
Jaime zou ook wel omgeschreven kunnen worden als de levensgenietende, passievolle charmeur. Hij heeft een vlotte babbel en beschouwt iedereen vooraf eerder als vriend dan vijand. Toch heeft ook hij zijn tegenstanders.
Mensen kennen hem verder als impulsief, onvoorspelbaar en avontuurlijk. Vandaar dat deze wildebras zichzelf nog weleens in de problemen dreigt te storten. Mocht het eens gebeuren dat Jaime van zich af moet bijten op zulke momenten, dan doet hij dat ook zonder twijfel. Noem het moedig, noem het roekeloos… Tot nu toe heeft hij grotere en kleinere problemen overleefd en dat is wat telt.
Maar let op; Jaime is niet altijd de lachende gangmaker. Op zijn tijd kan hij zeker ernstig zijn, vooral als hij weet dat dit van hem verwacht wordt. Als vrienden problemen hebben staat hij altijd voor ze klaar. Een glimlach, knuffel, een goed gesprek of gewoon een pul bier, Jaime zal alles doen wat in zijn macht ligt om de ander zich beter te laten voelen.

HISTORY
Negentien jaar geleden beviel Jane Evermore van een eeneiige tweeling. Jaime was de eerste die ter wereld kwam. Blijde gezichten van omstaande zusters en dokters begroetten de kleine, gezonde baby. Verwachtingsvol wachtten zij daarna tot de andere jongen gehaald kon worden, maar dit ging minder makkelijk dan gedacht… Er was iets mis.
Tien minuten later werd ook het slappe lichaam van Milo met hulp uit de buik van zijn moeder gehaald. Zijn oogjes waren gesloten. Artsen kwam aangesneld. Alles werd in het werk gesteld om het kleintje te redden, maar het was te laat. Hij was dood.

Jaren gingen voorbij en Jaime groeide zonder zijn broertje en vader op. De laatste had er allang de brui aan gegeven. Eén keer per jaar liet Enry van zich horen op zijn zoons verjaardag, niet meer en niet minder. Maar Jaime was een gelukkig kind met ‘de liefste moeder van de wereld’.
Jane Evermore deed dan ook alles wat ze kon om haar kind een goed leven te bezorgen met het weinige geld dat ze hadden. Als alleenstaande moeder werd ze vaak gedwongen lange diensten te draaien. In de tussentijd verbleef Jaime meestal bij een behulpzame buurvrouw of andere familieleden, tot hij oud genoeg was om alleen thuis te blijven.
Nooit zal James de vele avonden vergeten waarop zijn moeder weer eens uitgeput thuiskwam, zich naar de keuken sleepte om daar te ontdekken dat haar zoon de zoveelste onhandige poging had gedaan het avondeten al klaar te maken – alles om haar leven ook een stukje beter te maken.
Het was niet veel, maar het leven was goed. En op de één of andere manier leek alles net een stukje rooskleuriger te worden als ze bij elkaar waren. Dan lichtte Jane’s gezicht op en bruiste ze van energie.

Jaime was negen jaar oud toen hun simpele leventje een deuk opliep. Van de één op de andere dag werd de kleine jongen plotseling in de greep gehouden door een onbekende ziekte. Machteloos moest zijn moeder toekijken hoe hij de ene keer weer de oude Jaime was, maar het volgende moment doodziek op bed lag. Net als de dokters begreep ze er weinig van. Theorieën over de meest uiteenlopende ziektes en virussen werden gevormd, maar geen enkele ervan is ooit bewezen.
Uiteindelijk was het Enry, Jaime’s vader, die misschien het antwoord had. Als antwoord op een wanhopige brief van zijn ex, schreef hij Jane dat hij de afgelopen twaalf jaar onderzoek had gedaan naar bovennatuurlijke fenomenen binnen het menselijk lichaam. Hij stelde voor persoonlijk langs te komen om Jaime te testen. Dat dit in eerste instantie uit eigenbelang was, liet Jane maar achterwege. Enry arriveerde met een onderzoeksteam in het daaropvolgende eerste vliegtuig vanuit zijn thuisland, Brazilië. Het was de eerste keer dat Jaime zijn vader in het echt zag en niet via de telefoon of in een brief met hem sprak.
De tests werden gestart. In het begin werd er, net als in het ziekenhuis, niets uitgewezen.
Pas toen de onderzoeken haast ontelbaar dreigden te worden en Jane het stop wilde zetten, kwam het team met resultaten. Ze ontdekten dat Jaime’s lichaam een misschien wel uniek gen bevatte waarmee hij levensenergie kon manipuleren. Zo kon hij zijn eigen energie naar andere levende organismen transporteren. Hijzelf werd hierdoor zwakker, maar zijn ‘link’ sterker. Het onderzoeksteam vermoedde dat dit de oorzaak was van zijn schommelende ziekteperioden.
Maar dat was niet het enige wat het onderzoek uitwees. Naast levensenergie afstaan, kon Jaime bovendien energie van anderen ‘stelen’ en gebruiken om zichzelf tijdelijk krachtiger te maken.
Enry vertelde enthousiast over de feiten, maar Jane luisterde enkel met een lijkbleek gezicht. Bij het laatste sloeg zij zelfs een hand voor haar mond. Jaime, die er nog niet veel van begreep, nam het allemaal maar aan.
Na die dag moest hij nog vele tests doorstaan, ook zonder dat zijn moeder ervan wist. In feite deed hij er alleen maar aan mee om zijn vader een plezier te doen en om zo eindelijk meer tijd met hem door te kunnen brengen.

De tijd verstreek en Jaime groeide op van jongen tot jongeman. Door zelf jaren te zwoegen en zijn moeders hulp wist hij in aanraking te komen voor een plaats op de universiteit waar zijn oom directeur van was geworden.
Waar James echter niet van op de hoogte was, was dat Jane eerder een ernstige conversatie met haar oudere broer had gevoerd en hem nadrukkelijk had gevraagd Jaime te accepteren vanwege zijn ‘speciale gave’ en natuurlijk om in haar plaats een oogje in het zeil te houden.

De laatste inpakdozen moesten alleen nog maar van zolder worden gehaald en dan zou Jaime op weg kunnen gaan naar zijn nieuwe thuis. In een drafje liep hij naar boven. Eenmaal alleen op de zolder neusde hij tussen de spullen voor handig materiaal. Het eerste wat hij vond trok zijn aandacht om een andere reden. ‘James & Milo Evermore’ stond er in sierlijke letters boven het statige perkament geschreven. Het was zijn geboorteakte en dat van zijn overleden broertje. Jaime had het nooit veel over hem gehad met zijn moeder, aangezien hij wist hoezeer het haar pijn deed aan hem terug te denken. Deze nieuwe informatie prikkelde zijn nieuwsgierigheid dan ook direct.
Snel gleden zijn ogen over de pagina’s. Naast de gewone informatie, was er ook een rapport gemaakt over de doodsoorzaak van Milo. ‘Bezweken aan curieuze uitputting voor geboorte’, was er geschreven door een arts.
Curieuze uitputtingsverschijnselen…
Het waren woorden die Jaime de rest van de dag en de daaropvolgende dagen niet meer zouden loslaten. In zijn hoofd had zich al de conclusie gevormd, maar hij voelde zich te schuldig om het hardop uit te spreken: hij…híj was de oorzaak van Milo’s dood! Door zíjn verschrikkelijke gave had hij Milo nog in de baarmoeder van al zijn levensenergie beroofd.

Uiteindelijk heeft Jaime zijn moeder er nooit naar durven vragen en besloten als een soort ‘straf’ het gevoel van schuld altijd alleen te blijven dragen. Om te voorkomen dat hij ooit nog zijn krachten zo zou misbruiken, is hij op de universiteit gebleven en probeert hij zoveel mogelijk erover te leren.

POWER
Energylinker:
Jaime heeft de uitzonderlijke gave om levensenergie te 'manipuleren'. Hij is in staat zijn eigen energie af te staan aan andere, levensorganismen. Hierdoor zal hijzelf tijdelijk zwakker worden en de andere(n) sterker. Bovendien kan hij net zo goed energie afnemen van een 'link'. Logischerwijs wordt hij dan sterker en de ander zwakker.
Het is zowel een defensieve als een offensieve gave. Door energie over te nemen kan Jaime sneller helen dan gewoonlijk of heeft hij bijvoorbeeld een veel groter uithoudingsvermogen. Het is maar net waar hij de afgenomen energie voor gebruikt.
Het is in principe nooit schadelijk voor hemzelf of de link. Alleen bij te veel afname zou de gever in gevaar kunnen komen en in het ergste geval - zoals Jaime's broertje - kunnen sterven.
Daarom probeert James zijn krachten zo goed mogelijk onder controle te houden door te trainen en gebruikt hij uit voorzorg vooral planten als hij levensenergie wil afnemen voor eigen doeleinden.


HANNAH @ ATF!