Deel | .
 

 Ian Simon Harding

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Gast
GastPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Ian Simon Harding   do jul 04, 2013 2:13 pm

IAN SIMON HARDING
NAME
Ian Simon Harding
AGE
22
KIND
Brilliant teacher of the fine arts
FAMILY
Simon Harding [Grandpa]
Mrs 'nd Mr Harding [Parents]
Mariah Harding [Twinsister]
Nicky Harding [Older niece that lived with them a few years, deceased]

ALIAS
Em-ninja
PERSONALiTY
Artistiek, creatief, orgineel, expressionistisch, vaardig met zijn handen;; Allemaal dingen die hem tot zijn uiteindelijke beroepskeuze geleid hebben, zou je zo zeggen. Het past perfect bij een kunstleraar. Zeg hem echter nooit dat hij wel 'gemaakt lijkt voor dit beroep'. Tenzij je natuurlijk juist graag problemen wil..
Stilletjes gepassioneerd, dromer;; Ian heeft zich neergelegd bij zijn leven, is er zelfs haast tevreden meem al laat hij dat nimmer nooit merken. Toch heeft hij soms tijden waarop hij plots heel inspirerend over zijn vak spreken kan, als hij door het moment gegrepen wordt en zichzelf verliest in zijn passie.
Sarcastisch, spottend;; Zijn frustraties uit deze man nog wel eens op andere mensen. Met woorden, ze verbaal kleinerend.
Bevelend, streng, ongeduldig;; Te laat komen, de mentaliteit hebben dat kunst slechts een pretvak is.. Tekeningen slordig en afgeraffeld inleveren, twee dagen na de deadline. Nee, dat kun je maar beter niet doen. Ian is geen lieverdje, zijn respect en waardering moet je echt eerst eigenhandig verdienen.
Likes: Tekenen, stilte, mensen geconcentreerd zien werken, respect, inzet, mensen met doorzettingsvermogen. 
Dislikes: Geklets, de opvatting dat zijn les een pretvak is, mensen die zeggen dat ze niet kunnen tekenen. Drugs. 
Hobby's: Schilderen, de kunstgeschiedenis bestuderen, filosofie, verscheidene vormen van lichaamsbeweging.
Favoriete kunstvormen: Zwart-wit foto's, klassieke gedichten met een modern randje.
Lesmethodes: Ian is een strenge docent. Van leerlingen wordt verwacht dat ze zijn vak even serieus nemen als Engels of Wiskunde. Als dat gebeurt en hij kan daadwerkelijk inzet zien, dan zal hij de leerling in kwestie zeker zijn hulp aanbieden om diens creativiteit nog beter tot zijn recht te laten komen. 
Te laat komen, achterstevoren zitten. Hij wordt gewoon kwaad. Ian neemt zijn lessen zeer nauw, plant ze altijd goed in. Net als zijn opa heeft hij de neiging om rebelse kinderen zeer kwaad aan te kijken tot ze stilletjes gaan zitten. Natuurlijk weet hij wel dat regels kunst belemmeren, maar hij wil ook rust en orde creeëren zodat mensen niet constant afgeleid worden door mobieltjes en dergelijke. Voor hem zijn twee dingen dus van belang: Vrijheid enerzijds en striktheid anderzijds. Daartussen probeert hij een goede balans te vinden.
Hij zal worden aangesproken met meneer Harding of meneer. Buiten de lessen kunnen mensen hem met Ian aanspreken, maar alleen als het niet over vakgerelateerde zaken gaat.

Ian beheerst de volgende kunstvormen geheel: Tekenen, schilderen met olieverf, fotografie.
Over deze vormen weet hij ook redelijk veel, vooral over de techniek: beeldhouwen, aquarellen, dichten, glas-in-lood, kleien/pottenbakken e.d
Hij heeft kennis van de ontwikkeling van kunst door de jaren heen en onderwijsbevoegdheid voor kunstgeschiedenis en praktijk kunstlessen.
HISTORY
Ian en zijn tweelingzus Mariah groeien op in een groot landhuis met een bos erachter. Al op jonge leeftijd spelen de twee vaak soldaatje. De verklaring daarvoor is simpel: Zijn hele familie zat in het leger. Mr. Harding was generaal, zijn  opa had in verschillende conflicten meegevochten en droeg een zilveren kruis ter onderscheiding. Zijn zusje en hij trainden dag in dag uit. Dit verklaart ook zijn nog steeds redelijk gespierde lichaam. Broer en zus vochten regelmatig. Niet vanwege meningsverschillen en knallende ruzies. Nee, nee. Omdat ze het leuk vonden. Vanaf jongs af aan was het dus al duidelijk. Ian en Mariah zouden op hun 18e bij de commando's beginnen. Zijn jeugd was zwaar en hij leerde zeer gedisciplineerd te zijn. Ook vakken als wiskunde, waaraan hij een gruwelijke hekel had, sloot hij met hard werken en volhouden af met een 8 gemiddeld. Hij was volgens opa veelbelovend, had het juiste karakter en was fysiek in orde. Dus kreeg hij krijgslessen, werd er extra streng op hem gelet. Zijn leven werd expres zwaar en slopend gemaakt, maar Ian leek iedere ochtend met nog meer motivatie het eindeloze parcours af te leggen en de hoge bergen te beklimmen. Ian werkte voor school dus keihard en ook fysiek had hij zijn lichaam goed op orde. Zijn hobbies waren rugby en tekenen. Dit deed hij meestal in zijn boomhut, verstopt in een reusachtige boom en zelfgebouwd. De binnenkant is behangen met tekeningen. Enkel zijn zusje en zijn nichtje weten ervan. Nicky is zijn nichtje, die haast elke zomer in het reusachtige landhuis komt logeren. Ze kamperen dan in de ruime tuin of spelen in het bos. 

Zoals gezegd: Opa was in dienst geweest bij het leger, vader zat in het leger. Moeder zat bij de marine. Hun oom was eveneens jarenlang soldaat geweest en werkte nu bij de politie. En gauw zou Ian ook in dat rijtje van ordehandhavers horen. Daarvan was iedereen ten volste overtuigd. Tot twee weken na de keuring. Hij was.. Afgewezen. Alles leek te stoppen met bewegen. De hele wereld bevroor en Ian bevroor mee. Niet in staat om dit te geloven. Om het simpele feit dat een arts hem met een oogafwijking had gediagnostiseerd, die mogelijk gevolg kon zijn van een obekende chronische ziekte. Ian's wereld viel uiteen. Zijn kracht, geeerfd van inmiddels overleden oma was geen gave, maar een vloek gebleken. De rest probeerde hem nog over te halen om dan te solliciteren naar een baan rondom het daadwerkelijke leger. Maar Ian, in zin trots geraakt- begon een opleiding in een geheel andere richting. De kunstacademie. Met zijn half beschadigde trots en strenge uitstraling viel hij er in eerste instantie vrij ver buiten de boot. Hij was 'anders', op een school vol excentrieke figuren. Toch werd hij met verloop van tijd liefdevol opgenomen in een groepje. Zijn houding leek wel mee te vallen als je hem kennen leerde en de jongeman maakte vrienden onder kunstenaars die vandaag de dag steeds bekender worden. 
Ongemakkelijke dagen braken aan. Zijn nichtje was namelijk bij hen komen wonen. Nicky. De prachtige meid vol zelfvertrouwen. Ze was aan de drugs en had geldgebrek. En volgens hun oom zou de striktheid van Opa haar goed doen. Dus zo geschiedde.

Ian deed een tweejarige lerarenopleiding naast de kunstacademie, omdat hij bedacht had docent te worden om zo de jeugd van tegenwoordig respect te leren. Hij liep stage op een middelbare school in de buurt. Een nieuw probleem ontstond: zijn nichtje bekende verliefd te zijn op Ian. een heel drama later is zijn leven geruïneerd. Nicky heeft een leerlinge omgekocht of omgepraat [Zij bezat Ian's gave, maar dan zwakker en met behulp haar stem] om aangifte te doen, zeggend dat Ian haar aangerand had. De aanklacht verviel door gebrek aan bewijs en slecht verhaal, maar het kwaad was al geschied. Ian mocht op de school helaas geen les meer geven en een imagoprobleem achtervolgde hem in de stad.

''Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of them is dead…''

Nicky kwam er verder ook achter hoe het precies met Ian's gave zat, verzamelde wat bewijzen en dreigde daarmee naar de politie te stappen om te bewijzen dat hij het meisje gemanipuleerd had en haar geheugen had veranderd. Ian smeekte haar om het niet te doen, het zou zijn toekomst ruïneren. Met afspraakjes in de stad, die Nicky standvastig dates bleef noemen, hield Ian haar een paar maanden lang tevreden. Echter wilde ze meer en meer van hem. Ian had op de kunstacademie ondertussen een jongeman ontmoet waarmee hij naar Nicky's smaak veelste close werd. En hij had een crush op die jongen in kwestie, wat het nog lastiger maakte om Nicky zoet te houden. Het was tijd om het voor eens en altijd duidelijk te maken: Hij zou nooit op haar vallen.
Ian ontmoette haar op het dak van een loods, waar je op de hele stad uitkeek. Nicky maakte weer avances, maar Ian weigerde vriendelijk. Het was tijd om te praten.  En dan weet je als meisje wel hoe ver het is. Ze was depressief en onder invloed van een mix van alcohol en drugs, was niet vatbaar voor woorden. En zijn afwijzing wilde ze al helemaal niet horen. De jongedame heeft zich toen van de dakrand afgegooid, is in een coma terecht gekomen. Ian belde een ambulance, deed een poging om haar zo goed mogelijk neer te leggen tot die kwamen. Maar Nicky was verloren. Na drie weken in een coma is besloten haar in te laten slapen. Ze vonden een afscheidsbrief, waaruit bleek dat het altijd al Nicky's plan was geweest om zichzelf van het leven te beroven. Ian was toch wederom bij de politie terecht gekomen om de zaak te onderzoeken -had hij haar geduwd?-, werd weer onschuldig verklaard, maar hij was het zat. Overal om hem heen fluisterden mensen als hij door het centrum liep. Zijn oom kon hem niet meer normaal aankijken. Het was vreselijk, in combinatie met zijn eigen schuldgevoelens en rouw. Dus vertrok de man naar een nieuwe school, een nieuwe start. 

''Did you see the newspaper today? She's gone but she's everywhere.''

Ian heeft ondertussen ook zijn fantasie wereld ontdekt. Daar trekt hij zich vaak terug, dwaalt rond in zijn gedachten, omdat die veilig zijn. Totdat Nicky ook daar door dringt [na de begrafenis] Haar geest spookt nog steeds rond in zijn fantasie en weerhoudt hem van volledig genieten van zijn imaginaire wereld als voorheen. Hij voelt zich oneindig verscheurd tussen schuldgevoel en een vreemdsoortige opluchting. Het is nu immers voorbij. Hij kan verder met zijn leven.
Hij is een redelijk jonge docent, wat komt omdat hij zijn studie snel afgerond heeft en tegelijkertijd ook voor leraar een opleiding had gevolgd. Ian volgt echter nog steeds een cursus om meer onderwijsbevoegdheden te verkrijgen.
POWER
The eyes that say it all
''Een blik zegt meer dan duizend woorden''
Ian's ogen bevatten een kracht die door velen onderschat wordt. Kijk je hem in de ogen dan denk je namelijk eerst enkel 'goh, wat een knappe gozer.' Maar algauw blijken die ogen je maar aan te blijven zuigen. 
Zijn meestgebruikte toepassingen uitgelegd:
-Tantalized by Blue
-Eyes of obedience
-Trapped in an Illusion
-Forced Honesty
-Far vision
Tantalized by Blue;; Als je hem eenmaal aankijkt is het erg lastig om weg te kijken, omdat je in een prachtig meer lijkt te verdrinken. Zo aantrekkelijk is de kleur van zijn irissen. Let op: Hem te veel aankijken kan tot een soort verslaving leiden, wat functioneert als eigenlijk elke verslaving, al noemen mensen het in een beginstadium vaak een 'crush'. Ian weet dat dit kan gebeuren, maar hij doet niet veel om het te stoppen.
Forced Honesty;; Wanneer Ian zich concentreert en een vraag stelt zul je merken dat het haast onmogelijk is om te liegen zo lang je hem nog aan kijkt. Dit trucje gebruikt hij om twijfelgevallen van plagiaat eruit te halen. 
Eyes of obedience;; Als hij je zegt iets te doen met een sterke blik erbij, zul je vrij snel geneigd zijn om zijn bevel onbewust op te volgen. Dit komt in een klas vol herrieschoppers uiteraard goed van pas.
Trapped in an Illusion;; Dit spreekt eigenlijk voor zich. Wanneer Ian direct oogcontact heeft met één persoon kan hij diegene meenemen naar zijn fantasie. De wereld wordt of een directe weergave van Ian's wil of hij kan het vrijlaten aan de verbeelding van de ander om het in te vullen. Dit gebruikt hij om de creativiteit bij mensen aan te moedigen.
Far vision;; Hij kan zeer scherp zien, details vallen hem erg goed op. Dit werkt naadloos samen met zijn fotografische geheugen.
Hoe erg dit werkt is afhankelijk van de focus die Ian erin stopt en de mate waarop de ander zich verzet. Hij heeft het met alle jaren leservaring natuurlijk al zeer goed op de klas af kunnen stemmen, zogezegd geperfectioneerd in gebruik. Het gaat meestal moeiteloos, zo erg is hij er aan gewend. Ian heeft er wel last van, want het volledig uitzetten kan niet. Ook in de spiegel kijken is op de een of andere vreemde manier erg uitputtend en kan hem soms meeslepen naar zijn eigen fantasiewereld.
Tekenen dat hij actief zijn kracht gebruikt;; Zijn pupillen worden kleiner, zijn irissen lijken haast lichtgevend te zijn. 
Bij alle manipulaties geldt:
-Als iemand het door heeft werkt de truc minder goed
-Als iemand tegenwerkt gaat dat de effectiviteit tegen
-Als een doorgewinterde leugenaar met de Forced Honesty geconfronteert wordt ligt het aan de ervaring met liegen, de mate waarop het verhaal al bedacht is en of de persoon mentaal/fysiek in een goede conditie is of Ian daadwerkelijk de waarheid uit diegene zal krijgen. Wanneer Ian er echter zeer veel kracht in stopt zal hij de leugens haast altijd doorzien.
-Als Ian afgeleid raakt kan de verbinding makkelijk breken
-Hoe meer mensen, hoe zwaarder
-Hoe langer, hoe zwaarder
QUOTES
''Good boys don't kiss and tell'' [To his former boyfriend]

HANNAH @ ATF!
Terug naar boven Ga naar beneden
Ethan Smoak
avatar
StudentPROFIELNaam : Lisa
Aantal berichten : 91
RPG SHEET
Student/Teacher Profile
Leeftijd: 24
Geslacht: Man
Liefde: I am waiting for something that isn't going to happen.

BerichtOnderwerp: Re: Ian Simon Harding   do jul 04, 2013 2:26 pm

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

Ian Simon Harding

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Cambrigde University :: Accepted-