Deel | .
 

 ||Marzia Diana Zavanella||

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Gast
GastPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: ||Marzia Diana Zavanella||   di jul 09, 2013 10:19 pm

MARZIA DIANA ZAVANELLA
NAME
Marzia Diana
AGE
16 years 'ld
KIND
Student
FAMILY
Zejous Mikkelsen Zavanella [father]
Juno Zavanella-Moretta[mother]
Gustaf Hephaestus Zavanella [oldest brother]
Lacey Aphrodite Zavanella  [big sister]
Pan Apollion Zavanella [brother]
Marzia Diana Zavanella [me!]

ALIAS
Emma

ALGEMEEN
Naam: Marzia Diana Zavanella
Nicknames: Mars, Marshmellow, Marzie, marsmannetje, heks, duivelskind
PERSONALiTY
Als Marzia in de problemen komt maken mensen die haar kennen zich nauwelijks zorgen. Wat ze dan keer op keer zeggen is: "Die redt zich wel." En dat klopt ook.

Marzia is een doorzetter, ze is een vechter. Voor goed of voor kwaad. Het meisje heeft geen duidelijk moraal, staat in een conflict noch aan de ene kant, noch steunt ze werkelijk volhartig de andere partij.
Het enige waar zij symbool voor staat is chaos, chaos en verwarring.

Ze heeft meermaals beweerd 'Satan' te aanbidden en een duistere heks te zijn, die haar krachten aan de duivel te danken heeft. Wanneer ze emo genoemd werd vertelde ze doodleuk zichzelf al jarenlang te snijden
Kortom Marzia shockeert graag mensen. Daarbij gaat ze redelijk ver, soms te ver.
Dan zal ze het erg lastig vinden om toe te geven dat ze de onzichtbare lijn van fatsoenlijkheid overschreden heeft, maar schoorvoetend en met overduidelijke tegenzin biedt ze dan wel haar verontschuldigingen aan. Als ze sorry zegt dan meent ze het ook echt, het is geen woord waarmee ze vrijgevig rondstrooit. Woorden te vaak gebruiken vermindert de waarde volgens haar.

Scheldwoorden gebruikt ze wel redelijk frequent, omdat ze de taboe die erop ligt onrechtvaardig vindt. Ook zaken als de dood en de duivel kunnen rekenen op haar interesse, juist doordat mensen er niet graag over spreken.

Ze is grofgebekt, stoer en koppig. Ontzettend onvoorspelbaar, omdat ze altijd probeert zichzelf te zijn en uit de hokjes die mensen haar opleggen te breken. Wanneer jij haar wegzet als een
Explosief wanneer ze met irritante wezens in aanraking komt, af en toe plotseling teder en liefhebbend. Op die momenten zie je hoe veel ze het leven echt waardeert en ervaar je d'r scherpzinnigheid op een hele andere manier. Dan merk je dat ze heel veel kleine dingetjes ziet, veranderingen bij mensen, emotioneel gezien. Marzia voelt de hele dag aanwezigheden om zich heen, dat ligt in haar aard. Iets te goed zelfs, wat tot die prikkelbare schulp heeft geleid. Door maar heel hard te schreeuwen hoort ze de rest van de onderwereld misschien wat minder luid.

Likes: Mensen verrassen. De evolutietheorie, lange autoritten, trance, hoedjes. Shirts met stippen erop. Pentagrammen. Gedrag voorspellen. Discussiëren over feminisme/evolutie/zelfmoord. Controversiële onderwerpen of standpunten. Survival (of the fittest). Overlevers.

Dislikes: Jocks, playboys, alle mensen die standaard highschool typetjes (b)lijken te zijn eigenlijk. Gezag. Religie. Het idee 'God'. Formele gelegenheden zoals begrafenissen, trouwerijen etc. Eerste dates, tweede dates, het woord 'date'.. Feminisme. Te veel in de buurt van Gustaf zijn.

Hobby's: Languit op het gras liggen, kluisjes openbreken om er cadeautjes in te stoppen, 'random acts of randomness//kindness', boogschieten, jagen.

Habbits: met aanstekers/tandenstokers kloten.  Mensen als apen beschrijven. Zichzelf met een legergroet of een tikje tegen haar hoed voorstellen.
Zwaar sarcastische antwoorden geven op domme vragen. Of gewoon op vragen. Liegen over kleine dingetjes om te testen of iemand het zal merken. Dingen saboteren [om dezelfde reden]
Haar haren verven.

Huisdieren: twee redelijk tamme ratten, die ze Lucifer en Ares noemt. Thuis hebben ze een labrador genaamd Layka.

Random facts:
-Ze wil graag een hangbuikzwijntje hebben, die ze Kiwi zou noemen.
-Ze houdt van dieren, maar vindt jagen heel normaal. Het is hoe het in de natuur gaat: de jager en de prooi. Volgens haar is dat de cyclus van het leven.
-Als ze je zonder enige reden hatelijke/scherpe opmerkingen toeslingert kan je wel eens de pech hebben dat ze je 'mag'...
-Ze houdt van pizza, maar heeft verder een gruwelijke hekel aan tomaten eten.
-Haar lievelingsvak was Special Classes, nu is het wiskunde of aardrijkskunde.
-Haar slechtste vakken zijn talen, voornamelijk de spelling ervan. Lees en luistertoetsen maakt ze met gemak.
-Ze weet hoe ze iemand van twee meter lang met een nagelknippertje om moet brengen en heeft een paar keer zwaar de neiging gehad om het te doen ook.
-Het meisje heeft een voorliefde voor timide onzekere jongens, omdat ze zo leuk kunnen stotteren.
-Marzia's lievelings planeet is Pluto...
-Ze houdt van random weetjes

HISTORY
Onder de naam Marziëlla werd een mager scharminkel geboren. Een stilte viel, want het meisje huilde maar niet. Ook wanneer ze ondersteboven hing bleef het stil. Haast een minuut verstreek, wat voor de bezorgde ouders wel uren leken. Zeüs en Juno hadden al twee kinderen samen, maar dit hadden ze niet eerder meegemaakt. Hier is de basis van haar power waarschijnlijk gelegd, men vermoedt dat ze een bijna-dood ervaring gehad heeft.

De verpleegsters prikten ter einde raad maar met een haastig gepakte naald in het tere velletje van haar arm om zo een reactie op te wekken. Na nog eens vijftien seconden ademloze stilte begon de pasgeboren baby toch een partij te krijsen, iedereen schrok ervan zo hard was het. Dit is typisch Marzia -zoals haar roepnaam luidde- heel stil enden opeens een reusachtige ontploffing van geluid net als je dacht dat het er niet meer van zou komen.

Ze groeide op met twee oudere broers en een zus. Gustaf was al stukken ouder, net als Lacey, die ongeveer vijf jaar ouder is. Ze trekt dus vooral op met Pan, die anderhalf jaar eerder geboren is. Qua gedrag zijn ze echter haast een Siamees duo. Waar Pan ging vond je ook Marzia en andersom. Op de basisschool had ze maar twee goede vrienden Anderson en Pan. En een groot aantal onzichtbare vriendjes en vriendinnetjes. Ze zag haar oma altijd op de stoel in haar kamer zitten, haar dode oma, dus begon ze altijd te huilen als haar moeder in die stoel wilde gaan zitten. Gustaf en Lacey vonden hun zusje maar een freak.

De naam Marziëlla Diane vond ze niet mooi klinken, dus heeft ze een officieel protest ingediend op haar tiende verjaardag. Na een kort morren veranderde de burgemeester het naar Marzia Diana, wat naar haar mening stúkken beter was.

Van Anderson kreeg ze de bijnaam 'Mars'. Hij verklaarde die keuze simpelweg: 'Het is stoer.' Maar aan Marzia heeft hij wel toegegeven dat er meer achter zat. Het stond voor haar vechtlust, haar talent om ruzie met heethoofdigheid tot oorlog te laten escaleren. En omdat haar ouders sowieso al helemaal uit hun dak waren gegaan met de tweede namen van hun kinderen als goden van de Olympus paste het eigenlijk perfect in haar straatje. Met ingehouden vreugde die ze zeker niet aan Anders liet merken accepteerde ze de bijnaam, stiekem best vereerd.

De naam Mars heeft tot vele volgende namen geleidt, van Marshmellow tot marsmannetje.

In groep acht werd ze voor het eerst 'verliefd'. Niet op een van de stomme jongens uit haar eigen klas. Nee. Op Anderson, die met Pan al in de eerste klas van de middelbare school zat. Die liefde bemoeilijkte haar leven behoorlijk. Hoe kon dit nou? Jongens waren toch allemaal vies en bah? En Anderson.. Anderson was als een derde broer voor haar.. Op familie werd je niet verliefd, gewoon niet.

Ze negeerde dat stomme gevoel dan ook. Marzia kwam ook op Royal College, waar ze nog steeds vaak met haar broer en diens beste vriend optrok. Marzia kreeg echter ook een andere vriendin, wat kennissen en een hele hoop meer huiswerk. Met Anderson had ze op die manier het hele eerste jaar haast nooit meer een moment samen. Wel verbeterde haar contact met Lacey, nu de zussen allebei volwassener waren konden ze beter met elkaar opschieten.

Haar dertiende, haar veertiende. Het vloog voorbij. Ze had geweldige vriendschappen, niet veel, maar ze waren hecht. Er waren genoeg mensen om haar sarcastische kijk op het leven mee te delen. School had zo zijn mindere kantjes, maar ook die drempels waren niet onoverkomelijk.

Een boel gedoe en plezier later kreeg ze op haar vijftiende op een warme zomernacht bijna haar eerste kus. Dit romantische moment werd echter flink verstoord door Pan, die samen met Lacey het dakterras op kwam stormen. Verbouwereerd bleven de vier als bevroren staan. Anderson en Pan doorbraken de ongemakkelijke stilte en vluchtten samen weg. Met Lacey bleef Marzia achter. Een goed gesprek was het gevolg, al maakte Mars zich na een botte opmerking over Lacey's eigen liefdeleven vlug uit de voeten toen haar gevoelens voor Anders onder de loep genomen dreigden te worden.

Dat jaar volgden nog vele intense bijna-bekentenissen van beide kanten, maar de gevoelens toegeven deden ze allebei niet. Tot één jaar later, op haar verjaardag. Een klein feestje werd georganiseerd en Anderson liep vrolijk rond om overal slingers op te hangen. Hij was echt kind aan huis bij de familie Zavanelle en hielp dus ook mee met het opbouwen van de installatie. Hij had haar kort apart genomen en gaf alvast zijn cadeau voor haar; een ketting met een goud omlijst klavertje vier als hanger. Voor geluk en voorspoed. 'Waarom zou ik extra geluk nodig hebben, kijk dan naar wat ik nu al heb.' Bedankte ze hem op haar eigenwijze botte manier, niet in staat om precies uit te drukken dat ze bedoelde te zeggen dat de aanwezigheid van haar vrienden al heel veel voor haar betekende. Toch liet ze hem uiteraard zonder tegenspartelen de ketting om haar hals bevestigen. 'Nee, de klaver is hier om míj geluk te brengen, Mars..' Fluisterde hij, de twee jaar oudere jongen bloosde zowaar. 'Want dat kan ik wel gebruiken bij wat ik ga doen.' Nietbegrijpend opende ze haar mond om te protesteren, maar werd daarin gesmoord door een kus. De avond brachten ze dor met heimelijke blikken en korte aanrakingen. Een hand op haar schouder, hun contact als ze voorzichtig langs hem glipte.

De volgende ochtend was er echter iets mis. Ze miste iets. Een gevoel. Haar power. Was weg. Het was alsof ze een antenne miste, waardoor haar krachten geen bereik meer hadden. Anderson had altijd gezegd dat hij geen krachten had, wat Pan en Mars vreemd hadden gevonden. Zijn ouders bezaten immers allebei sterke powers. Maar ze had hem geloofd. En het bleek ook min of meer waar te zijn. Anderson's lichaam was gemaakt om een kracht te bezitten, maar hij had er geen die hij actief gebruikte. Hij was als het ware 'leeg'. Bij de kus heeft zijn lichaam zelfstandig gehandeld en Marzia's krachten grotendeels geabsorbeerd om zijn eigen lege power-reservoir aan te vullen. Omdat ze zich bij die kus helemaal naar hem opengesteld had was dit ook grotendeels gelukt. Slechts kleine restjes, zwakke echo's van haar power bleven achter. Anderson voelde zich zeer schuldig, was kwaad op zijn ouders omdat ze hem niet gewaarschuwd hadden, maar was vooral ontzettend kwaad op zichzelf. Marzia's krachten pasten hem als een slechtzittende broek, hij kon ze niet controleren, kon ze niet besturen.
Behalve een paar zwakke na-effecten heeft Marzia niets meer over. Ze durft het aan haar ouders eerst niet te vertellen. Die ontdekken het natuurlijk toch, proberen haar zo veel mogelijk te steunen, maar het meisje duwt die hulp zo veel mogelijk weg. Jongens vertrouwt ze al helemaal niet meer, zeker niet als ze met haar flirten. Op Anderson is ze kwaad, hoewel ze weet dat het onredelijk is, hoewel ze weet dat het niet zijn schuld is. Maar voor een andere emotie lijkt er geen plaats, de woede en teleurstelling zijn zo groot dat er echt niets meer bij past.

Sinds dit jaar is Mars dus een van de 'normalo's'. Haar kijk op de 'freaks' met krachten wisselt bij de dag, switcht met het moment. Soms is ze boos, dan weer jaloers. Andere momenten neutraal en onverschillig. De controle die ze over haar krachten heeft is volledig verloren, het doet haar fysiek pijn en kost zeer veel moeite.  Ze kán het gewoon niet meer. Het komt voor dat mensen het meisje gewoonweg uitgeteld in het gras vinden, bewusteloos door de krachtinspanningen die ze heeft geleverd in een poging de leegte weer op te vullen.
Just because I am powerless, doesn't mean I am weak.
Maar kwetsbaar voelt het wel, zo zonder kracht. Haar schild van rebellie en chaosschepping is echter al aan haar vastgegroeid, Mars blijft grotendeels wie ze is. En haar doel is; Haar kracht terug krijgen. Marzia durft Anderson nauwelijks aan te kijken, de jongen die ze leuk vondvindt is nu tot een ongemakkelijke kennis verworden,  omdat de jongen zichzelf niet goed genoeg voor Mars vindt en omdat zij zich schuldig voelt omdat ze hem met een kracht heeft opgezadeld die niet bij hem past. Ze haat zichzelf omdat ze haar beste en vertrouwdste vriendschap zo heeft laten versloffen in plaats van er iets van te maken. Marzia blijft trainen in de hoop zo haar power weer terug te krijgen, Anderson blijft zoeken naar een manier om zijn diefstal van haar power terug te draaien.

Momenteel verft ze haar haren in een soort mix van rood, oranje en paarsroze-achtig.

(voormalige) POWER
Necromantia//Witchcraft
Ze kon:
-Geesten zien, schimmen, schaduwen, hoe je het ook wil noemen. De afdrukken van overledenen, die aan de plek waar ze overleden zijn vast blijven kleven. De lichaamloze zielen voelen Marzia's aanwezigheid aan en komen automatisch in haar buurt.
-Met deze geesten ook communiceren
-Golems tot leven brengen, dit zijn zielloze lichamen van bijvoorbeeld klei die dan tot leven komen. Ook andere voorwerpen kunnen, maar als het een vorm van een mens of dier heeft gaat het makkelijker. Het effect houdt langer aan als er een papiertje met een oud Hebreeuwse spreuk in de golem verstopt wordt. Wanneer het papier eruit valt zal het leven ook wegvloeien, tenzij Marzia erbij is om het tegen te houden.
-Dode zielen weer tijdelijk leven inroepen, waarbij ze haar vriendelijk gezind zullen zijn omdat ze nauwelijks een eigen wil meer hebben. Menselijke geesten zijn zeer lastig en kosten veel energie.
-Krachtige runes tekenen, die verschillende spreuken op mensen kunnen leggen, zoals: sterkere/zwakkere zintuigen, sterkere/zwakkere emoties, ontvankelijk voor gedachtelezen, sterkere/zwakkere krachten.
Als ze iemands krachten sterker maakte koste het van zowel haar als de ontvanger van de rune extra kracht. Runes op zichzelf aanbrengen was gevaarlijk, maar Marzia experimenteerde er wel mee.


Marzia kan momenteel:
-Af en toe bij vlagen emotie's van andere  opvangen
-Runes tekenen die wisselend effect hebben en lastig in de hand te houden zijn.
-Golems vormen, maar niet tot leven brengen.
-Ongecontroleerd kleine spoken/ondode wezens oproepen wanneer ze bang/kwaad is, zoals spinnen, insecten, soms zelfs muizen.
Dit kan nog veranderen, aangezien ze blijft trainen en vechten om haar krachten weer terug te krijgen.

They say before you start a war, you better know what you are fighting for.
HANNAH @ ATF!
Terug naar boven Ga naar beneden
Gast
GastPROFIEL
RPG SHEET

BerichtOnderwerp: Re: ||Marzia Diana Zavanella||   di jul 09, 2013 10:32 pm

Terug naar boven Ga naar beneden
 

||Marzia Diana Zavanella||

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Cambrigde University :: Accepted-